Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2007

Αποκαλυπτήρια για το πρώτο επιβατικό αεροπλάνο κινεζικής κατασκευής

Το πρώτο επιβατικό αεροσκάφος που αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου στην Κίνα παρουσιάστηκε την Παρασκευή στη Σαγκάη, με το Πεκίνο να ελπίζει ότι θα μπορέσει σταδιακά να ανταγωνιστεί την κυριαρχία της αμερικανικής Boeing και της ευρωπαϊκής Airbus.

Το ARJ21-700, γνωστό και ως Ζιανγκ Φενγκ ή Ιπτάμενος Φοίνικας, διαθέτει 90 καθίσματα και προορίζεται για πτήσεις μέσου βεληνεκούς.

Η κρατική εταιρεία AVIC I, που θα παράγει το αεροσκάφος στη Σαγκάη, ελπίζει να ανταγωνιστεί αντίστοιχα μοντέλα της βραζιλιάνικης Embraer και της καναδικής Bombardier. Μέχρι στιγμής έχει δεχθεί τουλάχιστον 170 παραγγελίες για το ARJ21-700, σχεδόν όλες από κινεζικές αεροπορικές εταιρείες.

«Το ARJ21 μας καθιστά μέλος της παγκόσμιας αεροναυτικής βιομηχανίας» δήλωσε ο Λιν Ζουομίνγκ, γενικός διευθυντής της εταιρείας. Ωστόσο το αεροπλάνο «αντιμετωπίζει ακόμα ένα μακρύ ταξίδι προκειμένου να πετύχει οικονομικά» παραδέχτηκε.

Ο Ιπτάμενος Φοίνικας βασίστηκε σε εγχώρια τεχνογνωσία, αν και ορισμένα βασικά εξαρτήματα προέρχονται από ξένους κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων των κινητήρων της General Electric.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι δύο κρατικές κινεζικές εταιρείες αεροναυτικής, οι AVIC I και ΙΙ, ήδη προμηθεύουν εξαρτήματα για τα νέα μοντέλα των Boeing και Airbus και στο μέλλον σκοπεύουν να παρουσιάσουν τα δικά τους μεγάλα επιβατικά τζετ.

Πηγή: in.gr

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007

Περιορισμούς στη ρύπανση από τα αεροπλάνα προωθεί η ΕΕ

Το Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ αποφάσισε να εντάξει τις αεροπορικές εταιρείες στη λεγόμενη αγορά διοξειδίου του άνθρακα, με στόχο την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ωστόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι περιβαλλοντιστές θεωρούν την πρόταση ανεπαρκή.

Αν οι αεροπορικές εταιρείες ενταχθούν στην αγορά άνθρακα, όπως όλες οι ενεργοβόρες βιομηχανίες της ΕΕ, θα είναι υποχρεωμένες είτε να μειώσουν τις εκπομπές καυσαερίων είτε να αγοράζουν πίστωση ρύπανσης από άλλες, λιγότερο ρυπογόνες εταιρείες.

«Η αεροπορική κίνηση πρέπει να συμβάλλει στην προστασία από την κλιματική αλλαγή» δήλωσε μετά τη συμφωνία της Πέμπτης ο Γερμανός υπουργός Περιβάλλοντος Σίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, νομοθέτες και από τις δύο βασικές πολιτικές πλευρές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θεωρούν ότι η πρόταση των υπουργών είναι ανεπαρκής. «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως συννομοθέτης δεν θα δεχτεί να εφαρμοστεί χωρίς αλλαγές αυτή η αδύναμη απόφαση» δήλωσε ο συντηρητικός ευρωβουλευτής Πίτερ Λίεζε, που έφερε το σχέδιο στο Κοινοβούλιο.

Την ίδια στάση κρατά και η WWF: Η πρόταση του συμβουλίου υπουργών «είναι χριστουγεννιάτικο δώρο για τις αεροπορικές εταιρείες» σχολίασε εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Από την πλευρά τους, οι αεροπορικές εταιρείες προειδοποίησαν ότι οι επιχειρήσεις τους θα τεθούν σε κίνδυνο, καθώς το διάστημα 2011-2022 θα πρέπει να καταβληθούν συνολικά 45 δισ. ευρώ για την αγορά πιστώσεων άνθρακα.

Τα αεροπλάνα της ΕΕ ευθύνονται για την μισή από την παγκόσμια εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα από την αεροπορία. Οι εκπομπές των αεροπλάνων αντιστοιχούν μόλις στο 3% της συνολικής παγκόσμιας εκπομπής, ωστόσο η επίπτωσή τους είναι δυσανάλογα μεγάλη, δεδομένου ότι η απελευθέρωση καυσαερίων ψηλά στην ατμόσφαιρα επιδεινώνει περισσότερο το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει τη ΕΕ με προσφυγή σε διεθνείς οργανισμούς αν εντάξει την αεροπορία στην αγορά άνθρακα.

Πηγή: in.gr

Ακυρώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις στο Λονδίνου λόγω ομίχλης

Λονδίνο: Δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες επηρεάστηκαν από τις ακυρώσεις πτήσεων και τις καθυστερήσεις εξαιτίας της πυκνής ομίχλης που κάλυψε το Λονδίνο. Ταλαιπωρία αναμένει το επιβατικό κοινό και στις αρχές Ιανουαρίου, καθώς προγραμματίζονται απεργίες σε Χίθροου και Γκάτγουικ. Περίπου 88 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Χίθροου, το πιο πολυσύχναστο στον κόσμο. Επρόκειτο κυρίως για εσωτερικές πτήσεις ή σύντομες πτήσεις προς την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι επρόκειτο να αναχωρήσουν από τη Βρετανία για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Στο Γκάτγουικ, το δεύτερο μεγαλύτερο βρετανικό αεροδρόμιο, 15 πτήσεις, οι δέκα των Βρετανικών Αερογραμμών (BA) και οι πέντε της αεροπορικής εταιρίας Easyjet, ακυρώθηκαν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου του Χίθροου, ο καιρός θα βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι ακυρώσεις και οι καθυστερήσεις. Στο μικρό αεροδρόμιο του Σίτι όλες οι πτήσεις ακυρώθηκαν.

Περίπου 181.000 επιβάτες αναμενόταν να περάσουν από το Χίθρουου χθες Κυριακή. Το Σάββατο διακινήθηκαν 214.000 επιβάτες -είναι η πιο επιβαρυμένη ημέρα του έτους- και 118.000 αναμένεται να ταξιδέψουν σήμερα Δευτέρα.

Για τους χιλιάδες ταξιδιώτες των οποίων οι διακοπές καθυστέρησαν ή επηρεάστηκαν τις τελευταίες ημέρες, ούτε και η επιστροφή προμηνύεται ξεκούραστη. Στις αρχές Ιανουαρίου αναμένονται απεργίες στο Χίθροου και στο Γκάτγουικ, καθώς και στη Γλασκώβη, στη Σκοτία.

Το προσωπικό συντήρησης και ασφαλείας και οι πυροσβέστες θα σταματήσουν την εργασία τους στα επτά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η BAA στις 7, 14 και 17 Ιανουαρίου, με αιτήματα που συνδέονται με το συνταξιοδοτικό καθεστώς των νεοπροσλαμβανομένων υπαλλήλων.

Πηγή: in.gr

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

Πρόταση δώρου από το Greekmeteo : Ρολόι - Μετεωρολόγος


Μια ιδιαίτερα χρήσιμη συσκευή για το σπίτι, το γραφείο, παντού. Το ρολόι - μετεωρολόγος δείχνει την ώρα με άψογο ψηφιακό τρόπο απόλυτης πιστότητας, προβλέπει τον καιρό για το επόμενο 24ωρο και για εμβέλεια έως 50 χιλιόμετρα από το σημείο τοποθέτησής του. Ανάλογα με το χρώμα που παίρνει η βάση του, σας ενημερώνει - με βαρομετρικό τρόπο - για τον αυριανό καιρό. Κόκκινο χρώμα βάσης σημαίνει λιακάδα, πράσινο- συννεφιά, ροζ ελαφριά συννεφιά και μπλε η απαραίτητη βροχούλα. Ακόμη σας ξυπνά και αν θέλετε, σας φωτίζει με το ημίφως του τη νύχτα.

Αντε και καλές γιορτές!

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Μειώσεις τιμών για το Conn-x του ΟΤΕ

Μείωση των τιμών του Conn-x έως και 44,5%, αναβάθμιση της ταχύτητας των 768 σε 1024 Kbps για πρόσβαση στο διαδίκτυο και μια νέα ταχύτητα που φτάνει τα 24 Mbps, ανακοίνωσε ο ΟΤΕ, αφού προηγουμένως εξασφάλισε την απαραίτητη έγκριση από τη Ρυθμιστική Αρχή ΕΕΤΤ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ταχύτητα 768/192 αναβαθμίζεται σε 1024/256 χωρίς επιβάρυνση και, παρά την αναβάθμιση, μειώνεται κατά 2 ευρώ το μηνιαίο τέλος από 18,50 και 21,50 ευρώ αντίστοιχα, που ήταν μέχρι προχθές, σε 16,50 ευρώ το μήνα. Οι νέες τιμές ισχύουν από τις 17-12-2007 και αφορούν όλους του νέους και παλιούς συνδρομητές.

Μεγαλύτερες είναι οι μειώσεις στις πιο μεγάλες ταχύτητες, όπου τα 4096 Kbps, από 38,5 ευρώ το μήνα, μειώνονται σε 22,50, ενώ η τιμή για τα 8192 Kbps, από 48,5 ευρώ το μήνα, μειώνεται στα 26,90 ευρώ, δηλαδή μείωση 44,54%.

Πηγή: kathimerini

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

Σκληρά τεστ για το Α380 στο 'Οσλο

Προσγειώθηκε πρώτη φορά στο διεθνές αεροδρόμιο του Οσλο, το γιγαντιαίο Α380 της ευρωπαϊκής αεροναυπηγικής κοινοπραξίας «Airbus», για να γίνουν αεροπορικά «τεστ» κάτω από «δύσκολες συνθήκες».

Πρωτίστως, οι υπεύθυνοι της «Airbus» επεδίωξαν το πολύ μεγάλο αεροπλάνο να δοκιμαστεί σε συνθήκες «ομίχλης πάρα πολύ μικρής θερμοκρασίας». Γι' αυτόν, ακριβώς, τον σκοπό το αεροπλάνο θα παραμείνει στο Οσλο περίπου 72 ώρες και θα κάνει προσγειο-απογειώσεις, όταν επικρατεί ομίχλη.

Το αεροσκάφος που πέταξε στο Οσλο, είναι της κατηγορίας των «πρωτοτύπων», τα οποία κατασκευάστηκαν στη μονάδα στην Τουλούζη, και είναι εφοδιασμένο με διαφορετικούς κινητήρες, από εκείνους που έχουν όλα τα αεροσκάφη Α380, που παρήχθησαν μεταγενέστερα

Ειδικότατα, πρόκειται να δοκιμαστούν οι ολοκαίνουριοι κινητήρες αυτού του συγκεκριμένου Α380, που είναι κατασκευασμένοι με την συνεργασία των αμερικανικών εταιρειών, «Pratt and Whitney» και «General Electrics», και είναι τύπου «GP7200» (από την Airbus έχει συσταθεί μία θυγατρική της εταιρεία, η οποία συνεργάζεται με τους δύο αμερικανικούς κατασκευαστές, η Engine Alliance, η οποία και έχει προμηθεύσει τους κινητήρες αυτού του συγκεκριμένου Α380).

Όμως, τα αεροπλάνα της μαζικής παραγωγής των Α380 είναι εφοδιασμένα με κινητήρες «Ρολς Ρόϊς» και με κινητήρες «Ρολς Ρόις» έχει «πιστοποιηθεί» για πτήσεις στα διεθνή αεροδρόμια το Α380, ακόμα και στις ομιχλώδεις συνθήκες, όπως υπενθύμισε σήμερα εκπρόσωπος της κοινοπραξίας.

Μέσω των νορβηγικών αεροδρομίων το δίκτυο των διηπειρωτικών πτήσεων είναι εξαιρετικά περιορισμένο και επομένως η έλευση ενός γιγαντιαίου αεροπλάνου, όπως το Α380, σε ένα από τα νορβηγικά αεροδρόμια, «τώρα και στο μέλλον αποτελεί ένα εντελώς ασυνήθιστο γεγονός» όπως σχολίασαν αναλυτές της διεθνούς αεροπορικής αγοράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέντε πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Ακυρώσεις πτήσεων σημειώθηκαν από το πρωί της 15ης Δεκέμβρη στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της κακοκαιρίας, που πλήττει τη βόρεια Ελλάδα. Το πρόβλημα εστιάζεται στη χαμηλή νέφωση που υπάρχει στην περιοχή του Τριλόφου, πίσω από τον αερολιμένα, διότι περιορίζεται αισθητά η ορατότητα, με αποτέλεσμα τα αεροσκάφη να μην μπορούν να προσγειωθούν, παρά το γεγονός ότι οι διάδρομοι είναι σε καλή κατάσταση.

Το πρωί ακυρώθηκαν πέντε πτήσεις, ενώ το πρόβλημα παρέμενε έως και το μεσημέρι. Πάντως, τρεις πτήσεις της Ολυμπιακής προσγειώθηκαν κι απογειώθηκαν χωρίς προβλήματα.

Συγκεκριμένα, ακυρώθηκαν οι πτήσεις της ελβετικής Swiss από Ζυρίχη, της τσεχικής CSA από Πράγα, που προσγειώθηκαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς και τρεις της Aegean. Πρόκειται για τις πτήσεις 104/109 Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα, 540 Θεσσαλονίκη - Ντίσελντορφ και 510 Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Στουτγάρδη. Το δρομολόγιο αυτό πραγματοποιήθηκε, τελικά, χωρίς όμως τον ενδιάμεσο σταθμό στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

Έλεγχος δακτυλικών αποτυπωμάτων στα αεροδρόμια των ΗΠΑ

Οι ξένοι που φτάνουν στο διεθνές αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον θα πρέπει να δίνουν τα αποτυπώματα και των δέκα δαχτύλων τους, μέτρο που αναμένεται να επεκταθεί σε όλα τα αμερικανικά αεροδρόμια και τους μεθοριακούς σταθμούς μέχρι τα τέλη του 2008.

«Πρόκειται για ένα πιο σίγουρο σύστημα που θα βελτιώσει την ασφάλεια όλων», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Μάικλ Τσέρτοφ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο αεροδρόμιο «Ντάλες».

Από το Γενάρη του 2004 οι υπηρεσίες μετανάστευσης φωτογραφίζουν όλους τους ξένους και παίρνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα από τους δείκτες και των δύο χεριών τους. Λόγω της διαδικασίας αυτής δημιουργούνται μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια ενώ αρκετοί ταξιδιώτες εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους. Τα περισσότερα προξενεία έχουν ήδη προμηθευτεί ειδικά μηχανήματα για να λαμβάνουν τα αποτυπώματα των δέκα δακτύλων από κάθε άτομο που καταθέτει αίτηση για να του χορηγηθεί βίζα για τις ΗΠΑ.

Κατά την πρώτη τους επίσκεψη στις ΗΠΑ οι ταξιδιώτες θα πρέπει να δίνουν τα αποτυπώματα και των δέκα δακτύλων. Στις επόμενες επισκέψεις αρκούν τα αποτυπώματα 2 έως 4 δακτύλων. Τα στοιχεία αυτά θα φυλαχτούν επί 75 χρόνια στα αρχεία των αμερικανικών υπηρεσιών που καταπολεμούν την τρομοκρατία και την εγκληματικότητα». Εμείς μετά απ' όλα αυτά τι να σχολιάσουμε; Πως ο παραλογισμός είναι η λογική του ιμπεριαλισμού; Ευτυχώς δεν είμαστε αυτοί που θα τον ανακαλύψουν ξαφνικά σήμερα.

Πηγή: Rizospastis

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

Τρεις νεκροί από πτώση αεροσκάφους στην Μπρατισλάβα

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας Μπρατισλάβα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Κροατίας.
Οι τρεις άνδρες κροατικής καταγωγής σκοτώθηκαν όταν το αεροπλάνο τύπου Τσέσνα στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε και συνετρίβη ένα χιλιόμετρο από το αεροδρόμιο της Μπρατισλάβα κατά την προσπάθεια προσγείωσης που επιχειρούσε. Οι αρχές ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συντριβή αεροσκάφους κοντά στο Κίεβο

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη συντριβή αεροσκάφους τσάρτερ, που πραγματοποιούσε πτήση από την Τσεχία στο Κίεβο, κοντά στο αεροδρόμιο Γιουλιάνι της ουκρανικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης Ίγκορ Κρολ.
"Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, όλοι αλλοδαποί. Το αεροπλάνο κατέπεσε γύρω στις 17:08 και πήρε αμέσως φωτιά", δήλωσε ο Κρολ.
Σύμφωνα με υπάλληλο του αεροδρομίου που επικαλέστηκε μάρτυρες, οι οποίοι δε θέλησαν να κατονομαστούν, " το αεροπλάνο εξερράγη ενώ πετούσε και ετοιμαζόταν να προσγειωθεί". "Ήταν ένα μικρό τσάρτερ με τουλάχιστον δέκα επιβάτες", πρόσθεσε.




Πηγή: antenna

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007

Συλλαλητήρια για το περιβάλλον

ΔΕΚΑΔΕΣ περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών, συνδικάτα και άλλοι φορείς θα διαδηλώσουν σήμερα Σάββατο στο Σύνταγμα σε ένα μαζικό και πολύχρωμο συλλαλητήριο ενάντια στις πολιτικές που στηρίζουν μια ρυπογόνο βιομηχανία και ευνοούν τις κλιματικές αλλαγές.
Συνολικά 46 κινήσεις πολιτών, 12 συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς, εννέα κοινωνικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις, καθώς και άλλα 23 σχήματα θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που ξεκινά στη 1 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος. Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη 1.30 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας. Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας, όπως και σε όλο τον κόσμο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης κατά της Κλιματικής Αλλαγής, ενώ την ίδια στιγμή πραγματοποιείται στο Μπάλι η Παγκόσμια Σύνοδος του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

Πηγή: Naftemporiki

Προσφορά εξαγοράς της Air France-KLM για την Alitalia

Σε μη δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Alitalia προέβη η γάλλο-ολλανδική αεροπορική εταιρεία Air France - KLM, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία όμως δεν έδωσε στη δημοσιότητα τις σχετικές λεπτομέρειες.
Πριν λίγο καιρό, η Air France - KLM αρνήθηκε να κάνει προσφορά για την Alitalia, καθώς το ιταλικό κράτος (που αποτελεί το μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας) είχε δηλώσει πως θα πουλήσει τις μετοχές του σε αγοραστή που θα εξασφάλιζε τον ιταλικό χαρακτήρα, καθώς και το προσωπικό της εταιρείας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Air France - KLM, Jean-Cyril Spinetta, δήλωσε ότι μια πιθανή εξαγορά "όχι μόνο θα είναι επωφελής για τους επιβάτες, αλλά θα συμβάλει και στους οικονομικούς στόχους του ομίλου για το 2009 και το 2010".
Η γερμανική Lufthansa ανακοίνωσε ότι -για την ώρα- δεν έχει σχέδια να παρουσιάσει προσφορά για την Alitalia. "Βάσει των στοιχείων που είναι διαθέσιμα, η Lufthansa δεν θα κάνει προσφορά για την Alitalia, παρά το γεγονός ότι οι δύο θα ταίριαζαν μαζί", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Klaus Walther. Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, το κόστος για μια ενδεχόμενη εξαγορά εμφανιζόταν ιδιαίτερα υψηλό.
Πηγή: e-tipos

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

«Φόρος πάχους» στους επιβάτες από τις αεροπορικές εταιρίες

Κορυφαίος Αυστραλός διατροφολόγος και συγγραφέας παροτρύνει τις αεροπορικές εταιρείες να επιβάλουν «φόρο πάχους» στους παχύσαρκους επιβάτες.
Ο δόκτωρ Τζον Τίκελ πιστεύει πως ο «φόρος πάχους» θα υπογραμμίσει το πρόβλημα της παχυσαρκίας στην Αυστραλία, ενώ παράλληλα δικαιολογείται εμπορικά, καθώς βαρύτερα φορτία αυξάνουν το κόστος σε καύσιμα. Πρόσφατες έρευνες στην Αυστραλία εκτιμούν ότι το 67% των ανδρών και πάνω από το μισό των γυναικών ηλικίας άνω των 25 ετών είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Ο δόκτωρ Τίκελ δήλωσε στο BBC ότι η κοινωνία θα πρέπει να τηρήσει σκληρή στάση ενάντια στην παχυσαρκία και να επιβάλει αυστηρά μέτρα στους παχύσαρκους επιβάτες των αερογραμμών.
Τον περασμένο Μάρτιο η εταιρεία μειωμένου κόστους, RyanAir, αποφάσισε να επιβάλει φόρο... προστιθέμενου βάρους στους ευτραφείς επιβάτες. Η λογική της RyanAir είναι ότι οι παχουλοί πρέπει να επιβαρύνονται περισσότερο, αφού προϋποθέτουν επιπλέον καύσιμα για την αεροπορική εταιρεία.

Πηγή: kathimerini

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

Αεροπορική σύνδεση Ηρακλείου - Καλαμάτας από την “Sky Express”

Ξεκίνησαν τα αεροπορικά δρομολόγια της εταιρείας “Sky Express” μεταξύ Ηρακλείου Κρήτης - Καλαμάτας και αντιστρόφως. Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η εταιρεία, στο πρόγραμμά της έχει δυο δρομολόγια την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή και Κυριακή. Την Παρασκευή το αεροπλάνο θα αναχωρεί από το Ηράκλειο για την Καλαμάτα στις 3:30 μετά το μεσημέρι και από Καλαμάτα για το δρομολόγιο της επιστροφής στις 5 το απόγευμα. Την Κυριακή το αεροπλάνο θα αναχωρεί από το Ηράκλειο στις 6:30 το απόγευμα και από Καλαμάτα για Ηράκλειο στις 8 το βράδυ.

Πηγή: traveltimes

Συνδιάσκεψη στο Μπαλί για το Κλίμα

Στις 3-14 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται στο Μπαλί της Ινδονησίας η ετήσια συνδιάσκεψη της Σύμβασης Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Αλλαγές (UNFCCC), στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι 190 κυβερνήσεων, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από την οριστικοποίηση της επιστημονικής ομοφωνίας γύρω από την αλλαγή του κλίματος, όπως αυτή καταγράφηκε στην Έκθεση του IPCC, η συνδιάσκεψη αυτή αποκτά καθοριστική σημασία, καθώς οι εκπρόσωποι της παγκόσμιας κοινότητας καλούνται να αποφασίσουν το πλαίσιο του αγώνα της ανθρωπότητας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Σύμφωνα με όλες τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, αλλά και τους επιστήμονες, αποτέλεσμα της συνδιάσκεψης δεν μπορεί να είναι άλλο από μια παγκόσμια μακροπρόθεσμη συμφωνία, στην οποία όλες οι χώρες του πλανήτη θα υποχρεώνονται με δίκαιο τρόπο να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε επίπεδα, που θα αποτρέπουν την κλιματική αλλαγή.

Πηγή: Μεσόγειος SOS