Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Συγκυβερνήτης ζητούσε να... μιλήσει στο Θεό

Με κραυγές και λυγμούς συγκυβερνήτης επιβατικού αεροσκάφους που εκτελούσε το δρομολόγιο Τορόντο - Λονδίνο, έπαθε νευρικό κλονισμό και ζητούσε να μιλήσει στο Θεό, 30.000 πόδια πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό. Μάλιστα, το πλήρωμα του αεροσκάφους αναγκάστηκε να τον δέσει στην οικονομική θέση μπροστά στα μάτια των ταραγμένων επιβατών.

«Ο συγκυβερνήτης άρχισε να φωνάζει και να κλαίει στο πιλοτήριο του Boeing 767 όταν το αεροσκάφος απήχε περίπου μισή ώρα από το αεροδρόμιο του Χίθροου», δήλωσε επιβάτης της πτήσης AC848 της αεροπορικής εταιρείας Air Canada. Οι «Times» του Λονδίνου ανέφεραν τα εξής:

«Οι ιπτάμενοι φροντιστές με τη βοήθεια αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων του Καναδά, ο οποίος δεν βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας, απομάκρυναν από το πιλοτήριο τον συγκυβερνήτη, ο οποίος τελούσε κατά τα φαινόμενα σε κατάσταση νευρικής κατάρρευσης. Του έδεσαν τα χέρια και τα πόδια μπροστά στους έκπληκτους επιβάτες της πτήσης και στη συνέχεια τον καθήλωσαν με χειροπέδες στις πρώτες σειρές της οικονομικής θέσης».

Τελικά το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Σάνον, δυτικά της Ιρλανδίας, με τον συγκυβερνήτη να μεταφέρεται άμεσα σε ψυχιατρική κλινική. Η εταιρεία ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ασφαλείας και οι 149 επιβάτες διακομίστηκαν σε κοντινά ξενοδοχεία και όταν έφθασε αντικαταστάτης του συγκυβερνήτη το αεροσκάφος αναχώρησε για το Χίθροου, όπου τελικώς προσγειώθηκε με καθυστέρηση οκτώ ωρών.

Πηγή: NewsNow

Ινδονησία: Δικινητήριο αεροπλάνο παρέσυρε τρεις ανθρώπους

Δικινητήριο αεροπλάνο βγήκε από τον διάδρομο την ώρα της προσγείωσης παρασύροντας τρεις ανθρώπους στην επαρχία Παπούα της Ινδονησίας σήμερα, σκοτώνοντας τον έναν από αυτούς και τραυματίζοντας τους άλλους δύο, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Antara.

Κανείς από τους 15 επιβάτες του δικινητηρίου τύπου Twin Otter δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του ατυχήματος στο μικρό αεροδρόμιο της περιφέρειας Πανιάϊ.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την αιτία του ατυχήματος, σύμφωνα με τον επικεφαλής του αεροδρομίου Ναμπάϊρ, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Εμπόδια στην πώληση της Alitalia

Η κατάρρευση της ιταλικής κυβέρνησης, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι, γεννά ελπίδες σε ορισμένους πολιτικούς του ιταλικού Βορρά, ότι θα καταφέρουν να εμποδίσουν την πώληση της Alitalia στην Air France-KLM, η οποία υποστηρίχθηκε από τον απερχόμενο διευθύνοντα σύμβουλο.

Η Air France-KLM δήλωσε την Παρασκευή -μια ημέρα αφότου ξέσπασε η κρίση στην ιταλική κυβέρνηση, αφού δεν έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης-, ότι οι συνομιλίες με την ελεγχόμενη από το κράτος Alitalia θα συνεχισθούν. Αλλά ο κυβερνήτης της περιοχής της Λομβαρδίας, Ρομπέρτο Φορμιγκόνι, έχει ήδη κάνει έκκληση για οποιαδήποτε συζήτηση για το αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνου, το οποίο ανήκει στη δική του περιφέρεια, για να τεθεί προς πώληση. Ο Φορμιγκόνι έχει εκφράσει αυτή την άποψη νωρίτερα, αλλά η απουσία μιας ισχυρά πολιτικά κυβέρνησης καθιστά το έδαφος πιο εύφορο από κάθε άλλη φορά, ώστε να εισακουσθεί.

Στη διάρκεια επίσκεψής του στο Μιλάνο, ο υπουργός Υποδομής, Αντόνιο ντι Πιέτρο, διαβεβαίωσε του πολιτικούς του Βορρά ότι η συμφωνία απέχει από το να πραγματοποιηθεί και ενδεχομένως να μην προχωρήσει. Στο πλαίσιο ενός σχεδίου που έχει ήδη εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Alitalia, ο ιταλικός αερομεταφορέας σχεδιάζει να μειώσει τις πτήσεις από το αεροδρόμιο Malpensa σε 445 εβδομαδιαίως, από το σημερινό αριθμό των 1.238 πτήσεων.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

Ανεξέλεγκτος αμερικανικός δορυφόρος απειλεί τη Γη

Απειλή για τη Γη αποτελούν τα συντρίμμια ενός μεγάλου αμερικανικού κατασκοπευτικού δορυφόρου, με τον οποίον οι αμερικανικές αρχές έχουν χάσει επαφή και δεν μπορούν να τον ελέγξουν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο δορυφόρος να προσκρούσει στην επιφάνεια της Γης ενώ έχει ακόμα καύσιμα και μάλιστα την επικίνδυνη ουσία -για τον άνθρωπο- υδραζίνη, η οποία χρησιμοποιείται ως προωθητικό πυραύλων για μικρές κινήσεις στο Διάστημα.

Οι αρμόδιοι υπολογίζουν ότι ο δορυφόρος είναι πιθανό να έρθει σε επαφή με την επιφάνεια της Γης μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου.

Οπως τονίζει σε δηλώσεις του ο Γκόρντον Τζόντρο, του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, «η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Αμέτρητοι δορυφόροι έχουν κατά καιρούς καταπέσει στη Γη, χωρίς όμως να έχουν προκαλέσει ζημιές. Εξετάζουμε όλες τις δυνατές λύσεις για να μετριάσουμε τις ζημιές, που ίσως προκαλέσει ο συγκεκριμένος δορυφόρος».

Πηγή: ethnos

Αγώνας δρόμου για την πιο «πράσινη» πόλη του κόσμου

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί η πολυπληθέστερη χώρα στον πλανήτη και ο «παράδεισος των σεϊχηδων» για τη δημιουργία της πιο πράσινης πόλης στον κόσμο.

Εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, η Κίνα βάζει τα θεμέλια για την πόλη Ντογκντάν (στο αγροτικό νησί Chongming, στη Σαγκάη), η οποία θα είναι αυτάρκης σε ενέργεια, σε τρόφιμα και νερό και θα έχει σχεδόν μηδενικές εκπομπές άνθρακα από τα μέσα μεταφοράς. Συλλέκτες ηλιακής ενέργειας θα καλύπτουν τις οροφές των κτιρίων, ενώ τα μόνα μηχανοκίνητα οχήματα που θα επιτρέπονται στους δρόμους της πόλης θα κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια ή με ενεργειακές κυψέλες καυσίμου.

Την ίδια ώρα, στον παράδεισο του «μαύρου χρυσού», τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο Αμπού Ντάμπι, όπου από τον ερχόμενο μήνα, ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή της πρώτης, παγκοσμίως, πόλης μηδενικών ρύπων και αποβλήτων. Η ecopolis που θα δημιουργηθεί, θα έχει τις ευλογίες της WWF και θα εκτείνεται σε έξι τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Στην πόλη Μάσνταρ (στα αραβικά σημαίνει «πηγή») δεν θα κυκλοφορεί ούτε ένα αυτοκίνητο, ενώ η τροφοδοσία της θα γίνεται ενεργειακά καθώς θα εκμεταλλεύεται τη λιακάδα της ερήμου. Μια μεγάλη έκταση από φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις θα αναλάβει να συλλέγει την ηλιακή ακτινοβολία και την ενεργειακή τροφοδοσία της πόλης, όπου θα στεγάζονται 50 χιλιάδες άνθρωποι και 1.500 επιχειρήσεις - η θερμοκρασία στην περιοχή αγγίζει τους 50 Βαθμούς Κελσίου! Οταν η κατασκευή ολοκληρωθεί το 2013, οι κάτοικοι θα μετακινούνται στην πόλη με τρένο αλλά και αυτόματα οχήματα.

Σκοπός του σχεδίου δεν είναι μόνο η διατήρηση της περιβαλλοντικής ισορροπίας αλλά και η καθιέρωση ενός εντελώς νέου οικονομικού τομέα, βασισμένου σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο εμπνευστής του σχεδίου είναι το αρχιτεκτονικό γραφείο «Foster & Ρartners». Σε ανακοίνωση της εταιρείας, η Masdar οραματίζεται μία παγκόσμια τεχνολογική επανάσταση και τη στροφή προς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πηγή: ethnos

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

Μέχρι και στον Καναδά μπορούν τα υδροπλάνα, στην Ελλάδα όχι

Εδώ και 3 χρόνια δεν έχει καταφέρει να βρει χώρο στον Πειραιά για τη βάση των υδροπλάνων. Ο λόγος για την AirSeaLines που θέλει να δημιουργήσει την κεντρική της βάση, διότι χωρίς αυτήν, η επιβίωση της επένδυσης είναι αμφίβολη, καθώς δεν μπορούν να συνδυαστούν επιχειρησιακά τα δρομολόγια που πραγματοποιεί στο Αιγαίο με εκείνα στο Ιόνιο.

Πέρυσι, η εταιρεία λειτούργησε (απουσία άλλης λύσης) έχοντας βάση στο λιμάνι Λαυρίου, η οποία εξελίχθηκε σε «φιάσκο» καθώς συχνά οι πτήσεις ματαιώνονταν επειδή το συγκεκριμένο λιμάνι είναι ευάλωτο στους ανέμους. Ετσι, άλλοτε πτήσεις ακυρώνονταν ή κατευθύνονταν για να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο των Σπάτων (τα υδροπλάνα διαθέτουν επίσης τροχούς, ώστε να προσγειώνονται σε κανονικό διάδρομο αεροδρομίου).

Η AirSeaLines οδηγήθηκε εξ ανάγκης στη λύση του Λαυρίου, αφού δεν κατάφερε να πείσει τους αρμόδιους να της επιτρέψουν να πετούν τα υδροπλάνα από το λιμάνι του Πειραιά. «Οι αρμόδιοι είχαν ενδοιασμούς μήπως δημιουργηθούν προβλήματα στο λιμάνι του Πειραιά από τις πτήσεις των υδροπλάνων.

Στον Καναδά, ωστόσο, αυτά τα θέματα είναι λυμένα», λέει ο St. Earle, πρόεδρος της μητρικής AirSeaLines Canada Ltt. «Το λιμάνι του Βανκούβερ είναι το μεγαλύτερο της δυτικής ακτής της Βόρειας Αμερικής κι ένα από τα πιο πολυσύχναστα του κόσμου. Κάθε μέρα μπαίνουν και βγαίνουν σε αυτό εκατοντάδες φορτηγά πλοία, δεξαμενόπλοια, πλοία ακτοπλοΐας, κρουαζιερόπλοια, γιοτ, αλιευτικά. Και επιπλέον πραγματοποιούνται κάθε χρόνο 15.000 πτήσεις υδροπλάνων χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μετά το «φιάσκο» του Λαυρίου, η AirSeaLines αναζητά και πάλι χώρο. Αυτή τη φορά στο Τροκαντερό (Φάληρο), δίπλα στο χώρο όπου βρίσκεται δεμένο το θωρηκτό «Αβέρωφ». Η έκταση ανήκει στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) κι έχει επινοικιασθεί στο Πολεμικό Ναυτικό για να δημιουργηθεί μουσείο ναυτικής εκπαίδευσης.

Οι επικεφαλής της εταιρείας εξασφάλισαν τη συγκατάθεση του Π.Ν. να χρησιμοποιήσουν τμήμα του χώρου, με την προϋπόθεση ότι θα συμφωνούσε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ), καθώς η έκταση ανήκει στον ΕΟΤ. Πρακτικά, το θέμα ξανακολλάει καθώς απαιτείται νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), ώστε να επιτρέπεται η λειτουργία υδροπλάνων στην εν λόγω έκταση.

Πηγή: enet.gr

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Οι πολίτες ξύπνησαν και ζητούν να γίνει πάρκο η "ΠΥΡΚΑΛ"

Ενα πάρκο 147 στρεμμάτων, επιφάνεια ίση με τον εθνικό κήπο, μπορεί να ξεπηδήσει μέσα από το χώρο της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό και να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου για το νοτιο-ανατολικό Λεκανοπέδιο. Το εργοστάσιο, που καταλαμβάνει το 20% της έκτασης του δήμου, ανήκει στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αλλά τελευταία πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι πρόκειται να μεταφερθεί σε άλλη περιοχή και ο χώρος να δοθεί σε ιδιώτη για εμπορική αξιοποίηση.
Με στόχο τη διάσωση του μοναδικού αυτού χώρου, ο Φιλοπρόοδος Ομιλος Υμηττού (ΦΟΥ) οργανώνει την Κυριακή στις 11 π.μ. στα γραφεία του (Ανδρέα Λεντάκη, Αμισσού και Σμύρνης) ανοιχτή συζήτηση, στην οποία έχουν προσκληθεί να μιλήσουν ο δήμαρχος Χρ. Ζούπας, εκπρόσωπος της ΠΥΡΚΑΛ, όλες οι δημοτικές παρατάξεις και οι φορείς της πόλης.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Μοναδικός μη κινέζος λαμπαδηδρόμος Έλληνας ομογενής

Ο Γιώργος Σαπουνίδης έλληνας ομογενής από τον Καναδά επιλέχθηκε από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Κίνας να συμμετάσχει στη μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας στο Πεκίνο. Θα είναι ο μοναδικός μη κινέζος πολίτης, που θα λάβει μέρος σε αυτή την εκδήλωση.

Ο 50χρονος Γιώργος Σαπουνίδης εργάζεται για την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά και τον ελεύθερο χρόνο του παίζει μπουζούκι.

Έχει μεταφράσει ελληνικά ρεμπέτικα τραγούδια στα κινέζικα. Βρίσκεται στο Πεκίνο για τρεις συναυλίες το χρόνο, όπου τα εισιτήρια είναι προπωλημένα, καθώς οι Κινέζοι τον λατρεύουν αφού τραγουδάει στα ελληνικά, αγγλικά και κινέζικα.

Ο Έλληνας ομογενής για να επιλεγεί ως «Ολυμπιακός δρομέας» στη λαμπαδηδρομία, έδωσε πραγματική μάχη με χιλιάδες υποψήφιους ανά τον κόσμο.

«Γιατί όχι αυτός;» λέει ο Τζέρι Ζού, ένας από τους κριτές για τους Ολυμπιακούς δρομείς.

«Ο Σαπουνίδης αντιπροσωπεύει τον κήρυκα του καναδικού πολυπολιτισμού και του Ολυμπιακού ιδεώδους ταυτόχρονα», υπογραμμίζει ο κ. Ζού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Συντριβή αεροσκάφος στην Πολωνία

Η πολεμική αεροπορία της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι και οι δεκαεννέα επιβαίνοντες σε δικινητήριο μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Casa C-295M (της εταιρίας EADS) το οποίο συνετρίβη ενώ προσέγγιζε το αεροδρόμιο Μιροσλάβιετς, στο βόρειο τμήμα της χώρας, βρήκαν το θάνατο.

"Ουδείς επέζησε του δυστυχήματος", ανακοίνωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου Μπογκντάν Ζιολκόβσκι. Σύμφωνα με το στρατό, στο αεροπλάνο επέβαιναν 19 άνθρωποι. "15 επιβάτες και 5 μέλη του πληρώματος επέβαιναν στο αεροσκάφος", είπε ο εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας σμηναγός Βίσλαβ Γκρεκορέβσκι.

Τραγική ειρωνία χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι οι στρατιωτικοί μετείχαν σε ετήσια σύνοδο για την ασφάλεια των αερομεταφορών, που διοργανώνουν η πολεμική και η πολιτική αεροπορία στη Βαρσοβία.

Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται δυστύχημα στο οποίο εμπλέκεται ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους παγκοσμίως, σύμφωνα με πολωνούς στρατιωτικούς.

Πηγή: e-tipos

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

British Airways: Θεσσαλονίκη - Λονδίνο με 69 ευρώ

Η British Airways, στα πλαίσια των εορτασμών των τριών ετών της γραμμής Θεσσαλονίκη - Λονδίνο, προσφέρει εισιτήρια με προορισμό την αγγλική πρωτεύουσα από 69 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίων. Η προσφορά ισχύει από τις 22 Ιανουαρίου μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου, για κρατήσεις που θα γίνουν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης της British Airways, www.ba.com, και θα αφορούν πτήσεις έως τις 31 Μαρτίου.

Η British Airways συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Λονδίνο πέντε φορές την εβδομάδα - Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο - από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 15:25 και προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Gatwick στις 17:00.

Αντε να πάμε και κανένα ταξιδάκι!

Η Νokia μετακινείται από τη Γερμανία στη Ρουμανία

Αναστάτωση και οργή στη Γερμανία, πανηγυρισμούς στη Ρουμανία προκάλεσε τις τελευταίες μέρες η Νokia. Η πρωτοπόρα βιομηχανία από τη Φινλανδία, η οποία κάλυψε πέρυσι σχεδόν το 40% των παγκόσμιων πωλήσεων κινητών τηλεφώνων, ανήγγειλε την απόφασή της να κλείσει ώς τα μέσα του έτους το εργοστάσιό της στο Μπόχουμ και να μεταφέρει την παραγωγή σε νέα μονάδα που ιδρύει έξω από τη ρουμανική πόλη Κλουζ. Στην καρδιά της παλιάς βιομηχανικής περιοχής του Ρουρ, όπου η ανεργία παραμένει ακόμα σήμερα 3-4 μονάδες πάνω από τον δυτικογερμανικό μέσο όρο, η φινλανδική επένδυση είχε χαιρετιστεί τη δεκαετία του 1990 ως υπόδειγμα για τη μετάβαση στη νέα τεχνολογική εποχή, μακριά από τους φθίνοντες κλάδους του άνθρακα και του χάλυβα. Αλλά τώρα χάνουν τη δουλειά τους 2.300 εργαζόμενοι στην παραγωγή και στην έρευνα και ταυτόχρονα πλήττονται άλλοι τόσοι απασχολούμενοι σε επιχειρήσεις που προμήθευαν τον τηλεφωνικό γίγαντα, καθώς και «ενοικιαζόμενοι» χαμηλής ειδίκευσης που εργάζονταν προσωρινά στη συναρμολόγηση των κινητών.

Στο νέο «Νokia Village» που χτίζεται στη Ρουμανία, αντίθετα, ήδη έπιασαν δουλειά 500 τεχνικοί, 3.500 θέσεις εργασίας προβλέπεται να δημιουργηθούν ώς το 2010 και αρκετές περισσότερες εν τω μεταξύ για την κατασκευή των αναγκαίων υποδομών, ενώ ανοίγονται ελπιδοφόρες προοπτικές σε δεκάδες χιλιάδες σπουδαστές του Κλουζ.

Πηγή: tanea

Φρένο στις «μαϊμού» τιμές εισιτηρίων από Ε.Ε.

Κανονισμό για τη διαφάνεια των αεροπορικών εισιτηρίων, σύμφωνα με τον οποίο οι αεροπορικές εταιρείες θα είναι υποχρεωμένες να διευκρινίζουν την τελική τιμή του εισιτηρίου (συμπεριλαμβανομένων των φόρων και των άλλων λοιπών επιβαρύνσεων) προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πρόκειται για έναν καινούριο Κανονισμό, ο οποίος από τη στιγμή που θα υιοθετηθεί θα υποχρεώσει τις αεροπορικές εταιρείες σε μεγαλύτερη διαφάνεια όσον αφορά στις τιμές των εισιτηρίων τους. Το μέτρο θα καλύπτει όλες τις πτήσεις εντός της Ε.Ε. καθώς και τις πτήσεις με αφετηρία οποιοδήποτε αεροδρόμιο κράτους-μέλους της Ε.Ε.

Πηγή: imerisia

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Αϋπνίες προκαλούν τα κινητά

Η χρήση των κινητών αυξάνει τον χρόνο που απαιτείται για να φτάσουν οι χρήστες στα βαθιά στάδια του ύπνου και προκαλεί μείωση του χρόνου παραμονής σε αυτά
Ακόμη και οι επιστήμονες που συνεργάζονται με τις εταιρείες κινητών τηλεφώνων συμφωνούν πως η ακτινοβολία που προέρχεται από τα κινητά οδηγεί σε διαταραχές του ύπνου, πονοκεφάλους, ακόμη και σε κατάθλιψη. Τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά για τα παιδιά και τους εφήβους που χρησιμοποιούν τα κινητά αργά τη νύχτα, προτού κοιμηθούν.
Η ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα καθυστερεί τον ύπνο και περιορίζει τη διάρκειά του προκαλώντας πονοκεφάλους και άλλες διαταραχές, κατέληξαν επιστήμονες από τη Σουηδία- από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα και από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα- και από τις ΗΠΑ, από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Wayne του Μίσιγκαν. Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από τη βιομηχανία κατασκευής κινητών τηλεφώνων και συγκεκριμένα από το Φόρουμ Κατασκευαστών Κινητών Τηλεφώνων (ΜΜF). Στα συμπεράσματά τους οι επιστήμονες καταλήγουν πως η χρήση των κινητών αυξάνει τον χρόνο που απαιτείται για να φτάσουν οι χρήστες στα βαθιά στάδια του ύπνου και προκαλεί μείωση του χρόνου παραμονής σε αυτά, παρεμβαίνοντας έτσι στην ικανότητα του σώματος να ανανεώνεται από την κούραση της ημέρας. «Η έρευνα δείχνει ότι στη διάρκεια της έκθεσης σε ακτινοβολία στο εργαστήριο επηρεάστηκε αρνητικά το στάδιο του ύπνου που είναι σημαντικό για την ανάκαμψη του οργανισμού από την καθημερινή κούραση». Τα συμπεράσματα της έρευνας προκαλούν ανησυχία κυρίως για τα παιδιά και τους εφήβους, οι περισσότεροι από τους οποίους χρησιμοποιούν τα κινητά τους αργά τη νύχτα ενώ έχουν αυξημένες ανάγκες ύπνου. Η έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στη διάθεση, σε κατά θλιψη, αδυναμία συγκέντρωσης και κακές επιδόσεις στο σχολείο.

Πηγή: tanea

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008

Από το αυτί και στον ΟΗΕ η Ελλάδα

Στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΟΗΕ παραπέμπεται η χώρα μας, όπως προκύπτει από χθεσινή απάντηση του επιτρόπου Περιβάλλοντος στη δήλωση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ.

Η ιδιότυπη κόντρα ξεκίνησε από την προχθεσινή ενημέρωση του Σταύρου Δήμα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τις κλιματικές αλλαγές.

Ο κ. Σουφλιάς, που έλαμψε διά της απουσίας του από την ενημέρωση της επιτροπής της Βουλής από τον επίτροπο Περιβάλλοντος, χθες εξέδωσε γραπτή δήλωση, με την οποία εγκαλεί τον κ. Δήμα γιατί «αμφισβήτησε τα στοιχεία της ελληνικής κυβέρνησης και υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» σχετικά με τις εκπομπές ρύπων. Αναφέρεται και στο ζήτημα που έχει ανακύψει με την πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι «το θέμα έχει κλείσει».

Με το γνωστό του πατερναλιστικό στιλ, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επιχειρεί να κάνει μαθήματα... δηλώσεων στον Σταύρο Δήμα. Εκφράζει την απορία του γιατί ο επίτροπος «αναφέρθηκε δημοσίως σε κίνδυνο διασυρμού της χώρας» και καταλήγει: «Καθήκον όλων μας είναι να προστατεύουμε το περιβάλλον, αλλά επίσης να προστατεύουμε και να μην αδικούμε τη χώρα μας. Γι' αυτό πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί».

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο στη Σόφια από τηλεφώνημα φάρσα

Ενα τμήμα του αεροδρομίου της Σόφιας εκκενώθηκε σήμερα επειδή οι αρχές έλαβαν απειλητικό τηλεφώνημα από μία άγνωστη γυναίκα για βόμβα.

Οι αρχές έδωσαν εντολή όλοι οι επιβάτες να απομακρυνθούν από τον τερματικό σταθμό μέχρι οι ειδικές δυνάμεις να ερευνήσουν το κτίριο, ενώ όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της βουλγαρικής πρωτεύουσας ανεστάλησαν προσωρινά.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από ειδικές δυνάμεις που δεν εντόπισαν τίποτα το ύποπτο στους χώρους του αεροδρομίου δήλωσε πως ήταν μία φάρσα.

Πηγή: ant1

Συντριβή αεροπλάνου στην Αγκόλα

Είκοσι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες κατά την συντριβή του αεροσκάφους με το οποίο ταξίδευαν σε ορεινή περιοχή κοντά στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αγκόλα, Χουάμπο (κέντρο), ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αξιωματούχος.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το αεροσκάφος συνετρίβη και ότι υπάρχουν τουλάχιστον 25 πτώματα», δήλωσε τηλεφωνικά από τον τόπο του δυστυχήματος ένας κυβερνητικός αξιωματούχος της επαρχίας του Χουάμπο.

Το αεροσκάφος ανήκει στην ιδιωτική εταιρεία «Gira Globo» που εκτελεί πτήσεις τσάρτερ στο εσωτερικό της χώρας. Το αεροπλάνο τύπου «King Air B 200» είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Λουάντας στις 8 το πρωί, ώρα Ελλάδας.

Πηγή: kathimerini

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

Το πρώην αεροδρόμιο γέμισε δέντρα

Αμέτρητα δέντρα φύτεψαν στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, χιλιάδες μαθητές και οι καθηγητές τους από τα σχολεία των Δήμων Γλυφάδας, Ελληνικού, Αλίμου και Αργυρούπολης, στο πλαίσιο των 3ήμερων εκδηλώσεων για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού.

Ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η αθρόα συμμετοχή των παιδιών δίνει ένα μήνυμα ενάντια στις βλέψεις του ΥΠΕΧΩΔΕ που θέλει να οικοπεδοποιήσει μέρος της έκτασης και να το παραχωρήσει σε επιχειρήσεις.

Με ανακοίνωση του, ο ΣΥΝ τόνισε ότι στηρίζει τις τριήμερες εκδηλώσεις και κατηγόρησε το ΥΠΕΧΩΔΕ για παραπλάνηση καθώς, όπως σημειώνει, το τσιμέντο θα καλύπτει το 1/3 του χώρου του πρώην αεροδρομίου.

Από την πλευρά του, ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός δήλωσε ότι "το Μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού είναι υπόθεση που αφορά και τους 48 δήμους της Αθήνας".

Πηγή: skai

Συμβολικός αποκλεισμός του αεροδρομίου Χανίων

Σε συμβολικό αποκλεισμό του αεροδρομίου «Ιώαννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων προχώρησαν απόψε φορείς του νομού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Εθνικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού που προτείνει τον χαρακτηρισμό του αεροδρομίου ως αεροδρόμιο τοπικής σημασίας.

Η αποψινή κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία των δήμων Ακρωτηρίου και Σούδας και σε αυτή συμμετείχαν δήμαρχοι του νομού, όχι όμως ο δήμαρχος Χανίων και ο Νομάρχης που διαχώρισαν την θέση τους τονίζοντας ότι δεν συμφωνούν με μια κινητοποίηση που στρέφεται κατά των πολιτών, που θα διακινηθούν μέσω του αεροδρομίου.

Οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν πανό με το αίτημα να αλλάξει για το νομό ο χωροταξικός σχεδιασμός, ενώ με αυτοκίνητα απέκλεισαν από τις 6.30 το απόγευμα την κεντρική πύλη του αεροδρομίου για όλα τα οχήματα.

Ωστόσο προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν καθώς επιτρεπόταν η πρόσβαση των επιβατών , πολλοί από τους οποίους είχαν ενημερωθεί για την κινητοποίηση και είχαν φθάσει νωρίτερα στο αεροδρόμιο.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε μία ώρα μετά, ενώ οι συγκεντρωμένοι έδωσαν ραντεβού για την Κυριακή στις 9.30 το βράδυ, οπότε αναμένεται να αποκλείσουν την είσοδο του λιμανιού της Σούδας.

Πηγή: e-tipos

Επεισοδιακή προσγείωση στο Χίθροου

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε την Πέμπτη στο αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο, εξαιτίας της προβληματικής προσγείωσης ενός Boeing των Βρετανικών Αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση BA38 από το Πεκίνο προς τη βρετανική πρωτεύουσα.

Το αεροσκάφος χτυπήθηκε, κατά πάσα πιθανότητα, κατά την προσγείωσή του από έναν δυνατό και απρόβλεπτο αέρα, με αποτέλεσμα να σπάσουν οι τροχοί του, να συρθεί με μεγάλη ταχύτητα στο διάδρομο και να σπάσουν και τα φτερά του, προτού ο πιλότος καταφέρει να το σταματήσει.

17 επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά. Ολοι, πάντως, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν στο κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου.

Στην αρχή, το μυαλό όλων πήγε στην τρομοκρατία, καθώς λίγα μέτρα πιο πέρα περίμενε να απογειωθεί για την Κίνα το αεροπλάνο του πρωθυπουργού Μπράουν, με επιβάτες τον ίδιο και επιχειρηματίες. Ωστόσο, οι βρετανικές αρχές σύντομα διέψευσαν αυτή την εκδοχή.

Πηγή: mega

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

Αναβάθμιση του Α/Δ της Νέας Αγχιάλου λόγω Μεσογειακών Αγώνων

Πανθεσσαλικό θα είναι το αεροδρόμιο της Νεας Αγχιάλου. Το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο προβλέπει αναβάθμιση του. Ανάλογη πρόβλεψη γίνεται και στο φάκελο διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων.

Μπορεί επί χρόνια, το ζήτημα της χωροθέτησης του αεροδρομίου της Θεσσαλίας να αποτελούσε αντικείμενο διενέξεων, σε επίπεδο Περιφέρειας, ωστόσο, το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο και η ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων από το δίπολο Βόλου Λάρισας, ήρθαν να το «κατοχυρώσουν» στη Μαγνησία, ερήμην της Δυτικής Θεσσαλίας.

Πηγή: Fatsimare

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Η Ελλάδα θα επικεντρωθεί στην "οικολογική" εκπαίδευση

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σχέδια του την Πέμπτη (3 Ιανουαρίου) για να δώσει προτεραιότητα στην περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία, στην οποία, αυτή τη στιγμή, συμμετέχει μόνο το 15% των μαθητών. Στο γυμνάσιο, τα περιβαλλοντικά μαθήματα διδάσκονται προαιρετικά, μετά το σχολείο, ενώ στα δημοτικά προβλέπονται δυο ώρες την εβδομάδα.

Πηγή: SETimes.com

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

Δωρεάν ασύρματο internet στα Flocafe

Oλοκληρώθηκε η συμφωνία της Altec Telecoms με τον Όμιλο Vivartia για την υπηρεσία Hot Spot υπηρεσιών στα καταστήματα Flocafe.

Μετά την πιλοτική ανάπτυξη Wi-Fi HotSpot σε 10 καταστήματα που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, η προσφορά δωρεάν ασύρματου internet επεκτείνεται σταδιακά σε όλη την αλυσίδα Flocafe.

Έτσι οι πελάτες των καταστημάτων θα μπορούν μαζί με τον καφέ τους να απολαμβάνουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο internet μέσω της τεχνολογίας Wi–Fi, για ενημέρωση, διασκέδαση, επικοινωνία. Το μόνο που απαιτείται ένας φορητός υπολογιστής ή ένας υπολογιστής τσέπης ή ένα κινητό τηλέφωνο με την δυνατότητα Wi-Fi, χωρίς καμία απολύτως χρέωση.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2008

Καλή Χρονιά σε όλους!!!


Εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλα τα μέλη του Greekmeteo.


Ότι καλύτερο με γερή δόση υγείας για τους :

  • Sinefaki από Καβάλα (και καλό διάβασμα)
  • Takisparos από Πάρο (και περαστικά)
  • Chiosmet από Χίο (και να γίνει πρότυπο ο σταθμός)
  • Mitelman από Κρήτη (και καλές πτήσεις)
  • [soTos] από Μεθώνη (και με πιο γρήγορο ίντερνετ)
  • Panagiotis από Μύκονο (και με λιγότερη κίνηση στο αεροδρόμιο)
  • KostasK από Καβάλα (και με περισσότερα άτομα για μικρότερες βάρδιες)
  • Vangelis από Αθήνα (και με πιστοποιήσεις πιο βόρεια)
  • Rouf από Κύθηρα (και με το Playstation 3 σύντομα)