Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Γερμανία: Δεν απογειώθηκε αεροσκάφος της Air Dolomiti

Αεροσκάφος της εταιρίας Air Dolomiti, θυγατρική της Lufthansa δεν πραγματοποίησε την απογείωσή του την Κυριακή από το αεροδρόμιο του Μονάχου, όταν καπνοί αναδύθηκαν στο βασικό σύστημα προσγείωσης του αεροπλάνου, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του αερολιμένα στη νότια Γερμανία.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν και εξουδετέρωσαν τον καπνό που διέφευγε επί σχεδόν ενάμιση λεπτό. Εικόνες μεταδόθηκαν από το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν24 έδειχναν επίσης φλόγες στο κάτω μέρος του αεροπλάνου. Οι επιβάτες του αεροσκάφους τύπου ATR 72 με προορισμό τη Μπολόνια της Ιταλίας αναχώρησαν αργότερα με άλλο αεροπλάνο.

Η Air Dolomiti, ιταλική θυγατρική κατά 100% της γερμανικής εταιρίας Lufthansa, διαθέτει στόλο 19 αεροσκαφών, εκ των οποίων οκτώ μοντέλα ATR 72.

Πηγή: e-tipos

Παραλίγο και νέο αεροπορικό δυστύχημα, θα συνέβαινε τα ξημερώματα της Τετάρτης, αυτή τη φορά στο αεροδρόμιο Τριντό στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 747 της γαλλικής εταιρείας «Air France» απέτυχε να φρενάρει κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο με αποτέλεσμα να βγει εκτός διαδρόμου.

Ο πιλότος κατόρθωσε με αρκετή δυσκολία να σταματήσει το αεροπλάνο προτού υπάρξει κάποιο σοβαρό ατύχημα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, δεν αναφέρθηκαν τυχόν τραυματισμοί επιβατών.

Πηγή: NewsNow

Αναγκαστική προσθαλάσσωση καναντέρ

Με επιτυχία κατάφεραν να προσθαλασσώσουν οι δυο χειριστές του ένα καναντέρ 215 στα ανοιχτά των ακτών της Πρέβεζας, το οποίο παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Πρέβεζας λίγο μετά τις 17.00 για να συνδράμει τους πυροσβέστες που έδιναν μάχη με τις φλόγες στη Θεσπρωτία.

Λίγα λεπτά μετά την απογείωση του, όμως, οι πιλότοι που είναι καλά στην υγεία τους, διαπίστωσαν βλάβη στον αριστερό κινητήρα με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε αναγκαστική προσθαλάσσωση 100 μέτρα από την ακτή της Πρέβεζας.

Πηγή: DayNews

Τέλος της αεροπειρατείας στη Sun Air

Αίσιο τέλος είχε χθες η αεροπειρατεία σε αεροπλάνο της σουδανικής εταιρείας «Sun Air», με την απελευθέρωση όλων των επιβατών και την παράδοση των αεροπειρατών.

Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε τη νύχτα της Τρίτης σε ένα Μπόινγκ 737 που απογειώθηκε από τη Νιάλα του Νταρφούρ με προορισμό το Χαρτούμ. Οι δύο αεροπειρατές επιδίωκαν να φτάσουν στη Γαλλία, αλλά ο πιλότος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Λιβύη για ανεφοδιασμό. Αντί καυσίμων, οι λυβικές Αρχές έστειλαν ομάδα διαπραγματευτών οι οποίοι και πέτυχαν, έπειτα από 22 ώρες, τον αναίμακτο τερματισμό της κρίσης. Σε πρώτη φάση αφέθηκαν ελεύθεροι οι 87 επιβάτες και αργότερα το οκταμελές πλήρωμα. Πολλά ερωτήματα παραμένουν, ωστόσο, για την ταυτότητα και τον σκοπό των δραστών. Οι ίδιοι δήλωσαν ότι είναι μέλη του Απελευθερωτικού Στρατού του Σουδάν, μιας ανταρτικής οργάνωσης του Νταρφούρ, και ζητούσαν σχέδιο πτήσης για το Παρίσι, ώστε να συναντηθούν με τον επικεφαλής της οργάνωσης Αμπντέλ Γουαχίντ Μοχάμεντ Νουρ, στον οποίο η Γαλλία έχει χορηγήσει πολιτικό άσυλο. Ο Νουρ αρνήθηκε, ωστόσο, οποιαδήποτε ανάμειξη του κινήματός του στην αεροπειρατεία. Σουδανός διπλωμάτης στη Λιβύη ανέφερε επίσης ότι στα τελευταία στάδια των διαπραγματεύσεων οι δράστες ζήτησαν άσυλο στη Λιβύη. Δεν είναι σαφές εάν η Τρίπολη ικανοποίησε το αίτημα, πάντως το Χαρτούμ ζήτησε την έκδοση των «τρομοκρατών», προκειμένου να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Συντριβή μικρού αεροπλάνου με 10 νεκρούς στις ΗΠΑ

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή δικινητήριου αεροπλάνου στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το αεροπλάνο συνετρίβη μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Κάνιονλαντς Φιλντ, κοντά στην κωμόπολη Μόαμπ και τυλίχθηκε στις φλόγες. Νεκροί είναι ο πιλότος και οι εννέα επιβάτες, που ήταν γιατροί από διάφορες δερματολογικές κλινικές στην πολιτεία της Γιούτα.

Τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί. Το αεροπλάνο που συνετρίβη ήταν ένα δικινητήριο Beechcraft King Air A-100.

Πηγή: ikypros

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Στους 153 οι νεκροί από το δυστύχημα στην Ισπανία

Tη ζωή 153 ανθρώπων στοίχισε το αεροπορικό δυστύχημα που έγινε στη Μαδρίτη, κατά την απογείωση αεροσκάφους MD-82, από το αεροδρόμιο Μπαράχας, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 164 επιβάτες και εννέα μέλη πληρώματος, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρία Spanair, θυγατρική της σκανδιναβικής SAS.

Το αεροπλάνο κατέπεσε αμέσως μετά την απογείωσή του και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα επικράτησε σύγχυση ως προς τον αριθμό των θυμάτων και η δημόσια ραδιοφωνία της Ισπανίας, που μεταδίδει ότι έχουν σκοτωθεί 146 άνθρωποι, δεν διευκρινίζει τις πηγές της.

Τα συλλυπητήριά τους για την αεροπορική τραγωδία εξέφρασαν ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.

Πρόκειται για το πλέον πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην Ισπανία από τις 19 Φεβρουαρίου του 1985. Την ημέρα εκείνη συνετρίβη αεροπλάνο στο Μπιλμπάο, όπου σκοτώθηκαν 148 άνθρωποι.

Πηγή: Euro2day

Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

Προσφορά της Vodafone σε μετεωρολόγους για ετερικό κινητό!

Μια πολύ συμφέρουσα προσφορά για κινητά με μηδενικό πάγιο και απεριόριστο ενδοεταιρικό χρόνο "τρέχει" εδώ και λίγο καιρό από τη Vodafone σε συνεργασία με το Military Club. Η προσφορά είναι για όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και όλο το ένστολο προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας.

Μηδενικό πάγιο σε συνδυασμό με απεριόριστο χρόνο ομιλίας με όσους είναι ήδη στο πρόγραμμα π.χ. αστυνομικούς, πυροσβέστες, στρατιωτικούς, μετεωρολόγους κτλ., είναι τα βασικά πλεονεκτήματα.

Περισσότερες πληροφορίες σύντομα (γιατί ήδη έχω κάνει αίτηση για να μπω).

Πτήση θρίλερ από Δουβλίνο για Ηράκλειο

Τεράστια ταλαιπωρία περίμενε τους επιβάτες της χθεσινής πτήσης 2815 από Ιρλανδία για Ηράκλειο της εταιρείας Futura Gael.

Το αεροσκάφος έφτασε στο αεροδρόμιο της πόλης με δύο ώρες καθυστέρηση, καθώς Ιρλανδοί επιβάτες, ηλικίας 25 με 30 ετών, άρχισαν να τσακώνονται στον αέρα, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να προσγειωθεί εκτάκτως στην Βενετία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι Ιρλανδοί κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ κατά την διάρκεια της πτήσης και κάποια στιγμή βγήκαν εκτός ελέγχου.

«Ένας από τους Ιρλανδούς είχε αρχίσει να σπάει τον εξοπλισμό που βρισκόταν πάνω από τη θέση του» δήλωσε ένας από τους επιβάτες.

Τα μέλη του πληρώματος δεν μπορούσαν να ηρεμήσουν τους μεθυσμένους Ιρλανδούς και έτσι το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Βενετία.

Οι 5 Ιρλανδοί συνελήφθησαν και πήραν το δρόμο της επιστροφής με την επόμενη πτήση για Ιρλανδία, ενώ οι υπόλοιποι 162 επιβάτες συνέχισαν το ταξίδι τους.

Πηγή: daynews

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Νέα πολύωρη καθυστέρηση για επιβάτες των Κυπριακών Αερογραμμών

Καθυστέρηση σχεδών τεσσάρων ωρών σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής σε πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών από τη Λάρνακα στη Δαμασκό, ύστερα από πρόβλημα που εντοπίστηκε σε αεροπλάνο της εταιρείας. Το αεροσκάφος, με 150 επιβάτες θα αναχωρούσε στις 9:30. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, αρχικά υπήρξε καθυστέρηση στη διαδικασία ελέγχου αποσκευών των επιβατών, με αποτέλεσμα να επιβιβαστούν με σχδόν μια ώρα καθυστέρηση. Γύρω στις 11μ.μ. ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες ότι υπήρχε βλάβη στο αεροπλάνο και ότι τελικά θα πετούσαν με αεροσκάφος που θα ερχόταν από τη Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσα στους επιβατες βρισκόταν και καρδιοπαθής, ο οποίος ανέφερε ότι δεν αισθανόταν καλά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρνακας, όπου εξετάσθηκε από γιατρό, ο οποίος του ανέφερε ότι μπορεί να ταξιδέψει.

Οι επιβάτες αναχώρησαν τελικά για την Δαμασκό, γύρω στη 1:15 μετά τα μεσάνυχτα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΗΠΑ: Αεροπορικό δυστύχημα με τρεις νεκρούς

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος ανεφλέγη στον αέρα στην περιοχή Ίστον στη Μασαχουσέτη, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να συντριβεί στο χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Η αμερικάνικη υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για μια πτήση με την κωδική ονομασία Angel, που σημαίνει ότι το αεροπλάνο μετέφερε κάποιον ασθενή. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ένα από τα θύματα ήταν ασθενής που έπασχε από καρκίνο.

Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει ξεκάθαρα αλλά εκτιμάται ότι το αεροπλάνο πήρε φωτιά όσο ήταν στον αέρα, δείγμα ότι υπήρχαν ακόμα καύσιμα.

Πηγή: e-tipos