Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Μάλαγα - Εσφαλμένος συναγερμός για έκρηξη βόμβας

Σε μαχητικό αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου και όχι σε εκρήξεις οφείλετο τελικά ο εκκωφαντικός θόρυβος που ακούστηκε στη Μάλαγα, προκαλώντας ανησυχία σε κατοίκους και παραθεριστές.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας, ο εκκωφαντικός ήχος που αρχικά θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για εκρήξεις προήλθε από μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας που έσπασε το φράγμα του ήχου. Το αεροσκάφος μετείχε σε στρατιωτικές ασκήσεις και δεν πετούσε κάτω από το επιτρεπτό όριο, αλλά ο κρότος που προκλήθηκε οφείλετο στις καιρικές συνθήκες, διευκρίνισε το υπουργείο.

«Ήταν πολύ δυνατός ήχος που ακούστηκε σαν έκρηξη βόμβας και εσφαλμένα σήμανε συναγερμός», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Νωρίτερα προκλήθηκε πανικός στο τουριστικό θέρετρο της νότιας Ισπανίας με τους κατοίκους και παραθεριστές να καλούν την αστυνομία και τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν οι τηλεφωνικές γραμμές.

Το περιστατικό σημειώνεται μόλις λίγες ημέρες αφότου η κυβέρνηση κατηγόρησε τους βάσκους αυτονομιστές αντάρτες της ΕΤΑ για τη δολοφονία ενός στρατιώτη και τον τραυματισμό τουλάχιστον 12 ανθρώπων σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις στη βόρεια Ισπανία.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Απετράπη αεροπειρατεία

Πιθανή αεροπειρατεία σε αεροπλάνο της KLM στο αεροδρόμιο της Κολονίας απέτρεψαν οι γερμανικές αρχές χθες συλλαμβάνοντας δύο Σομαλούς ηλικίας 23 και 24 ετών.

Πηγή: Ημερησία

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

"Λουκέτο" στην XL !

Εκεί που αύριο θα άρχιζε νέες - επιπρόσθετες πτήσεις από την Κύπρο, κήρυξε αιφνιδίως πτώχευση η βρετανική αεροπορική εταιρεία XL. Άφησε στα κρύα του λουτρού 285.000 επιβάτες. Οι 85.000 εξ αυτών βρίσκονταν σε προορισμούς των διακοπών τους και πρέπει τώρα να επιστρέψουν πίσω. Περισσότεροι από 2.500 είναι οι εγκλωβισμένοι στην Κύπρο, των οποίων η αναχώρηση άρχισε σταδιακά με φροντίδα του Βρετανικού ATOL. Ένα αεροπλάνο, έμεινε καθηλωμένο στη Λάρνακα.

Πηγή: phileleftheros.com

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Ικανοποιημένη η British από τη λειτουργία του T5 στο Χίθροου

Με την καμπάνια «Terminal 5 is working», η British Airways δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία και αριθμούς βάσει των οποίων αποδεικνύεται η εύρυθμη και καθ' όλα ικανοποιητική λειτουργία του πλέον σύγχρονου terminal στον κόσμο.

Η καμπάνια υιοθετεί ρεπορταζιακό στυλ και βασίζεται στην εμπειρία του επιβατικού κοινού. Δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία και δείκτες που σχετίζονται με την ακρίβεια στην ώρα αναχώρησης και άφιξης των πτήσεων, με το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να περάσουν οι επιβάτες από τον έλεγχο ασφαλείας, με το χρόνο που απαιτείται για να κάνουν check-in και με το χρόνο που χρειάζονται για να διανύσουν την απόσταση από το αεροπλάνο στην αίθουσα αφίξεων.

Στόχος της καμπάνιας - που «τρέχει» στον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο της Μεγ. Βρετανίας, στο ραδιόφωνο, αλλά και outdoor - είναι να δώσει την ακριβή εικόνα για τη λειτουργία του Terminal 5, αποδεικνύοντας με την αδιάψευστη γλώσσα των αριθμών ότι οι δυσλειτουργίες των πρώτων ημερών αποτελούν οριστικά παρελθόν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνελέγησαν από τους επιβάτες στις 2 Σεπτεμβρίου 2008, οι μέσοι χρόνοι ήταν:

Για check-in: 8,5 λεπτά

Για έλεγχο ασφαλείας: 5,9 λεπτά

Για τη μετάβαση από το αεροσκάφος στην αίθουσα αφίξεων: 30,2 λεπτά

Παράλληλα, 84% των πτήσεων αναχώρησαν στην ώρα τους και 89% των πτήσεων αφίχθησαν στην ώρα τους.

Πηγή: Καθημερινή