Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Συντριβή ρωσικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους

Μη επανδρωμένο ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος συνετρίβη και εξερράγη στην αποσχισθείσα από τη Γεωργία περιοχή της Νότιας Οσετίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο στρατιώτες και να τραυματιστούν άλλα οχτώ άτομα- 7 στρατιώτες και ένα παιδί 10 ετών- δήλωσαν Γεωργιανοί αξιωματούχοι.

Ωστόσο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Έκανε λόγο μάλιστα για "προβοκάτσια" από την πλευρά της Γεωργίας, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Το τελευταίο "επεισόδιο" αποτελεί επιβεβαίωση της έντασης που συνεχίζει να επικρατεί ανάμεσα στην Ρωσία και τη Γεωργία, ύστερα από τον σύντομο πόλεμο τον περασμένο Αύγουστο.

Πηγή: ΤαΝεα

Άνοιξε τις "πύλες" του το νέο διεθνές αεροδρόμιο Πάφου

Αρχισε και επίσημα η λειτουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου Πάφου.

Τα σημεία ελέγχου και επιβίβασης του νέου αεροδρομίου άνοιξαν στις 8.30 το πρωί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, για την πρώτη πτήση, που πραγματοποιήθηκε από αεροπλάνο των Κυπριακών Αερογραμμών με προορισμό το Λονδίνο.

Λίγο αργότερα, πέρασαν από τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου οι πρώτοι εισερχόμενοι επιβάτες, που έφθασαν με πτήση φιλανδικού αεροπλάνου.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του νέου αεροδρομίου Πάφου, το οποίο κατασκευάστηκε από τη Hermes Airports, έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούν δυο εκατομμύρια επτακόσιες χιλιάδες επιβάτες ετησίως.

Η ίδια εταιρεία έχει αναλάβει και την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου Λάρνακας, που αναμένεται να λειτουργήσει το Νοέμβριο του 2009.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ