Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Η ελληνική πολεμική αεροπορία επικράτησε σε απίστευτο βαθμό της αεροπορίας των Η.Π.Α. στην πλέον σκληρή, δύσκολη, απαιτητική άσκηση στον πλανήτη…. RED FLAG!

To 2008 ήταν μια σημαδιακή χρονιά για την ελληνική πολεμική αεροπορία (Π.Α) αφού είναι η πρώτη χρονιά που αυτή έλαβε μέρος στην πλέον απαιτητική άσκηση σε παγκόσμιο επίπεδο, την περιβόητη RED FLAG, που διοργανώνει η αεροπορία των Η.Π.Α {YSAF}.

Η αεροπορία μας συμμετείχε με το αστέρι της, την 343 μοίρα, το διάστημα από 18 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου. Τα αποτελέσματα ήταν άκρως οδυνηρά για τους Αμερικανούς. Η πρώτη μέρα έληξε με το απίστευτο 11-0 υπέρ των Ελληνικών Μαχητικών, απέναντι σε F15, F16 και αναβαθμισμένα F15 με χειριστές δοκιμαστές της YSAF της 64ης μοίρας AGGRESSORS.

Την τέταρτη μέρα {μεσολάβησαν δύο μέρες μεικτών πακέτων}οι Αμερικανοί έστειλαν ότι είχαν και δεν είχαν, δηλαδή συνολικά 13 αεροσκάφη εναντίον 4 Ελληνικών στην περιοχή όπου επιχειρούσαν τα αεροσκάφη με τη γαλανόλευκη.

Το αποτέλεσμα αναλογικά, ήταν ακόμα χειρότερο για την USAF:6 καταρρίψεις Αμερικανών αεροσκαφών έναντι μόλις 3 Ελληνικών που μάχονται σε αναλογία …3, 2!!!!

Συνολικά δηλαδή, αν δεν επρόκειτο περί ΄άσκησης αλλά κανονικού πολέμου με πραγματικά πυρά, οι Αμερικανοί θα θρηνούσαν 17 αεροσκάφη και χειριστές, έναντι 3 Ελληνικών!!!!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της RED FLAG υπήρξε τέτοιας ευρείας έκτασης επικράτηση ξένης αεροπορίας απέναντι στους Αμερικάνους και γενικά είναι εξαιρετικά σπάνια η επικράτηση έστω και με μια κατάρριψη διαφορά.

Η άσκηση που πραγματοποιείται στην αεροπορική βάση NELLIS της Νεβάδα, θεωρείται παγκοσμίως η πλέον ρεαλιστική και σκληρή.

Πηγή: greekhelicopters

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Αεροπλάνο ξενοδοχείο

Αεροπλάνο τύπου Boeing 747-200, 30 ετών λειτουργεί πλέον ως ξενοδοχείο έξω από το αεροδρόμιο Αρλάντα της Στοκχόλμης. Την ιδέα είχε Σκανδιναβός επιχειρηματίας, για να εξυπηρετήσει με αυτόν τον τρόπο πολλούς επιβάτες που μπορεί να έχουν ξεμείνει στο αεροδρόμιο περιμένοντας την πτήση τους.

Το ξενοδοχείο έχει 72 δωμάτια με τρία κρεβάτια το καθένα, καθώς ο Όσκαρ Ντιός αποφάσισε να το ανακαινίσει. Μπορεί τα δωμάτια να είναι μικρά αλλά έχουν μπάνιο και θέρμανση για να εξυπηρετούν τους πελάτες τους.

Το αεροσκάφος ανήκε σε μία εταιρεία από τη Σουηδία που ονομάζεται Transjet και μετέφερε μουσουλμάνους προσκυνητές στη Μέκκα, αλλά εκτελούσε και διεθνείς πτήσεις τσάρτερ μέχρι το 2002 όταν και έκλεισε γιατί αντιμετώπιζε οργανωτικά προβλήματα.

Μέσα στο αεροπλάνο περιλαμβάνεται και μία σουίτα, ενώ στην καφετέρια σερβίρεται και πρωινό. Οι τιμές δωματίων ξεκινούν από 32 ευρώ.

ΠΗΓΗ: Zougla.gr

Το ελληνικό επιβατικό κοινό επιβραβεύει τη British Airways

Σύμφωνα με την έρευνα FAMOUS BRANDS 2008 (οι Μάρκες με τη Χρυσή Φήμη), η British Airways κατατάσσεται στην πρώτη τριάδα στην κατηγορία «Αεροπορικές Εταιρείες», όπως αυθόρμητα τις επιλέγουν οι Έλληνες καταναλωτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η British Airways καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ όλων των ξένων αεροπορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Πηγή: Cosmo.gr

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Κινητό και στο αεροπλάνο

Τη δυνατότητα επικοινωνίας εν πτήση με πλήρη ασφάλεια προσφέρει πρώτη στους συνδρομητές της η WIND Ελλάς σε συνεργασία με τα δίκτυα Aeromobile και OnAir.

Η παροχή της υπηρεσίας διατίθεται σε όλους τους συνδρομητές WIND που ταξιδεύουν με αεροσκάφη με εγκατεστημένο τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Μέσω της υπηρεσίας οι συνδρομητές της WIND μπορούν να διατηρούν επαφή με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους τους αλλά και να διεκπεραιώνουν επαγγελματικά θέματα ακόμα και όταν βρίσκονται σε πτήση.

Έτσι η WIND Ελλάς προσφέρει στους επιβάτες τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ή να δέχονται κλήσεις και SMS χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο στο αεροσκάφος εξίσου εύκολα όπως όταν είναι στο έδαφος.

Επιπλέον, μπορούν να αποστέλλουν και λαμβάνουν e-mail όπως και να πλοηγούνται στο Internet.

Η συνεργασία της WIND με τα δίκτυα Aeromobile και OnAir της εξασφαλίζει πρόσβαση σε αεροσκάφη μεγάλων αεροπορικών εταιρειών όπως Quantas, Malaysia Airlines, Emirates και TAP, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνδρομητών της.

Το κόστος της υπηρεσίας εμπίπτει στις χρεώσεις περιαγωγής για δορυφορικά δίκτυα.

Πηγή: Ιντερνετ

Ανοίγει τα φτερά της η νέα Alitalia

Συμφωνία να λάβει το 25% της Alitalia προς 323 εκατ. ευρώ έκλεισε η Air France KLM Group, ξεπερνώντας την αντίστοιχη προσφορά που είχε κάνει η Lufthansa.

«Η Air France μας απέδειξε ότι είναι καταλληλότερη από κάθε άλλο επίδοξο αγοραστή», δήλωσε ο Rocco Sabelli, δ/νων σύμβουλος της κοινοπραξίας CAI, ιδιοκτήτριας της Alitalia.

Σύμφωνα με την CAI, η συνένωση δυνάμεων θα επιφέρει εξοικονόμηση 720 εκατ. ευρώ και άλλα τόσα έσοδα κατά την επόμενη τριετία.

Η Alitalia ξεκινά από αύριο τη λειτουργία της ως νέα πλέον εταιρεία.

Η Air France θα λάβει το μερίδιο που της αναλογεί μέσα απ’ τη διαδικασία Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, όπως ανακοινώθηκε σχετικά.

Πηγή: Isotimia.gr