Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Olympic Air και Aegean Airlines συγκρούονται για τις άγονες γραμμές

Ακυρώθηκαν, λόγω των εκλογών, οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την επιλογή αερομεταφορέων που θα αναλάβουν τις 24 άγονες γραμμές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών.
Επίσης, ακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί για τη χορήγηση δικαιωμάτων πτήσεων βάσει ορισμένων διακρατικών συμφωνιών στις 24 άγονες γραμμές, καθώς και για την επιλογή φορέων επίγειας εξυπηρέτησης στα 34 μικρότερα ελληνικά αεροδρόμια.
Οι διαγωνιστικές διαδικασίες θα επαναπροκηρυχθούν μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα Κυβέρνηση.
Πάντως, το υπουργείο Μεταφορών ενημέρωσε ότι συνεχίζεται ομαλά η διαδικασία αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής. Αναμένεται ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου η νέα Ολυμπιακή θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της.
Στο μεταξύ, η Aegean Airlines με επιστολή της στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διαθέτει τον στόλο της για να γίνουν τα δρομολόγια από την 1η Οκτώβρη και, μάλιστα, με το μισό αντιστάθμισμα από αυτά που καταβάλλονταν μέχρι σήμερα στις Ολυμπιακές Αερογραμμές. Και επισημαίνει στην ανακοίνωση της η Aegean Airlines "Παραμένουμε στη διάθεσή σας οποτεδήποτε κριθεί απαραίτητο από την πλευρά σας για συζήτηση και συνάντηση με εσάς ή/και με άλλους αερομεταφορείς προκειμένου να βρεθεί η δέουσα υπό τις περιστάσεις λύση, σύμφωνα με το Κοινοτικό Δίκαιο."
Η κίνηση αυτή της Aegean Airlines, που ενώ είναι γνωστό ότι το έργο θα ανατεθεί στην Olympic Air, αποσκοπεί στη δημιουργία νομικού υπόβαθρου για μελλοντικές διεκδικήσεις από το Δημόσιο, αλλά στέλνει και μήνυμα προς τις αρμόδιες αρχές, ότι δεν θα μείνει άπραγη σε περίπτωση που συνεχιστεί το καθεστώς μεροληπτικής αντιμετώπισης του διάδοχου σχήματος της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
Οι υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες Ηellas Jet, Αthens Αirways, Sky Εxpress και Αstra Αirlines. που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, δεν έχουν ακόμα πάρει θέση για τις νέες αλλά αναμενόμενες εξελίξεις.
Πάντως, ο υπουργός Μεταφορών, δήλωσε το θέμα θα ξεκαθαρίσει εντός 3 ημερών και κανένα νησί δεν θα μείνει χωρίς αεροπλάνο.

Πηγή: Hellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια: