Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Μάλαγα - Εσφαλμένος συναγερμός για έκρηξη βόμβας

Σε μαχητικό αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου και όχι σε εκρήξεις οφείλετο τελικά ο εκκωφαντικός θόρυβος που ακούστηκε στη Μάλαγα, προκαλώντας ανησυχία σε κατοίκους και παραθεριστές.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας, ο εκκωφαντικός ήχος που αρχικά θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για εκρήξεις προήλθε από μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας που έσπασε το φράγμα του ήχου. Το αεροσκάφος μετείχε σε στρατιωτικές ασκήσεις και δεν πετούσε κάτω από το επιτρεπτό όριο, αλλά ο κρότος που προκλήθηκε οφείλετο στις καιρικές συνθήκες, διευκρίνισε το υπουργείο.

«Ήταν πολύ δυνατός ήχος που ακούστηκε σαν έκρηξη βόμβας και εσφαλμένα σήμανε συναγερμός», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Νωρίτερα προκλήθηκε πανικός στο τουριστικό θέρετρο της νότιας Ισπανίας με τους κατοίκους και παραθεριστές να καλούν την αστυνομία και τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν οι τηλεφωνικές γραμμές.

Το περιστατικό σημειώνεται μόλις λίγες ημέρες αφότου η κυβέρνηση κατηγόρησε τους βάσκους αυτονομιστές αντάρτες της ΕΤΑ για τη δολοφονία ενός στρατιώτη και τον τραυματισμό τουλάχιστον 12 ανθρώπων σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις στη βόρεια Ισπανία.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: