Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007

Οι Bloggers του Greekmeteo στηρίζουν την πρωτοβουλία των Streetpanthers

Οι streetpanthers ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη στα τέλη του 2006. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι η ζωή των πεζών στην πόλη είχε φτάσει στο απροχώρητο. Έτσι, αποφασίσαν ότι:

- Δεν αρκούσε να τσατιζόμαστε βλέποντας τους παράνομα παρκαρισμένους πάνω σε πεζοδρόμια, διαβάσεις και πεζόδρομους.

- Δεν αρκούσε να φοβόμαστε όταν μας κυνηγούσαν τα μηχανάκια ακόμα και πάνω στα πεζοδρόμια.

- Δεν αρκούσε να κοιτάζουμε ανήμποροι όταν αυτοκίνητα και μηχανές έκαναν σιγά-σιγά κατάληψη στο μοναδικό χώρο περιπάτου, το πλακόστρωτο της νέας παραλίας.

Δεν αρκούμασταν να περιμένουμε πότε η πολιτεία –το κράτος, ο δήμος, η αστυνομία– θα ξυπνούσαν. Καταλάβαμε πως με τα "θα-θα" θα φτάναμε να γεράσουμε και ακόμα θα περιμέναμε τα πράγματα να διορθωθούν. Έπρεπε να κάνουμε κάτι.

Ο ακτιβισμός έχει το κόστος του. Τίποτα δεν αλλάζει αν δεν συγκρουστούμε με τα κατεστημένα: τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς μας (καβάλα πάν’ στην εκκλησιά, καβάλα περπατάνε), το βόλεμά μας (να κάνω εγώ τη δουλειά μου κι ας πάνε στο διά*** όλοι οι άλλοι), την αδιαφορία μας (εγώ θα σώσω τον κόσμο;)

Γι’ αυτό αναλάβαμε δράση. Τέρμα η ανοχή και τα παρακάλια. Όποιος δεν συμμορφώνεται, να πληρώνει το τίμημα επιτόπου. Μπορεί να ακούγεται σαν “να παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας” αλλά επιτέλους κάποιος πρέπει να αντιδράσει. Και μην ξεχνάτε: οι παράνομοι έκαναν πρώτοι την αρχή!

Οι streetpanthers έχουν κυκλοφορήσει το παραπάνω αυτοκόλητο με το συμπαθητικό γαιδαράκο, το οποίο πωλείται σε συγκεκριμένα σημεία και από το ιντερνετ ώστε κάθε φορά που βλέπεται κάποιον που έχει παρκάρει σαν "γάιδαρος" να του κολλάτε ένα στο αυτοκίνητο!

www.streetpanthers.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία προσπάθεια των παιδιών! Το μόνο που μένει τώρα είναι να πάρουμε χιλιάδες αυτοκόλητα γιατί οι "γαϊδαροι" είναι παντού!!

KourtGeo είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΖΩΑ (ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΓΑΙΔΑΡΟΥΣ)... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Giannis είπε...

Προτρέπω όλους να αγοράσουν τα συμπαθητικά αυτοκόλητα και να τα κολήσουν στους αντιπαθητικούς (αφού παρκάρουν έτσι).