Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

Ξεκαθάρισε το τοπίο η Google

Τους τελευταίους μήνες κυκλοφορούσαν έντονες φήμες στο Διαδίκτυο περί των «κινητών» σχεδίων της Google. Σύμφωνα με τις φήμες αυτές, ο αμερικανικός κολοσσός προσανατολιζόταν προς τη δημιουργία κινητού τηλεφώνου. Τελικά ο ίδιος ο chief executive της Google, ο Eric Schmidt, επιβεβαίωσε εν μέρει τα διαδικτυακά κουτσομπολιά μιλώντας για την είσοδο της εταιρίας στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας.

Τα μελλοντικά σχέδια της Google, λοιπόν, δεν συμπεριλαμβάνουν τη δημιουργία τηλεφωνικής συσκευής. Αυτό το έργο μπορούν κάλλιστα να το επιτελέσουν άλλες – πιο εξειδικευμένες – εταιρίες, όπως η Motorola, η Samsung, η HTC και η LG Electronics, με τις οποίες έχει ήδη έρθει σε συμφωνία. Αντιθέτως, η Google Inc θα προσφέρει λογισμικό (ονόματι Android) το οποίο θα είναι «ανοιχτό», δίνοντας την ευκαιρία σε κατασκευαστές και προγραμματιστές να κάνουν διάφορες προσαρμογές ή ακόμη και να δημιουργούν τις δικές τους εφαρμογές.

Πολλές από τις βασικές παροχές της Google, όπως τα Gmail, οι χάρτες και το YouTube, εννοείται πως θα προσφέρονται ενσωματωμένες στα κινητά αυτά, ενώ τα νέα κινητά με το software της Google, θα εμφανιστούν περίπου στο δεύτερο εξάμηνο του 2008.


Πηγή: e-tipos

Δεν υπάρχουν σχόλια: