Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

"Έρχονται" υδροπλάνα στα Χανιά


Την πρόταση εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα της μεταφοράς επιβατών με υδροπλάνα εξετάζει το δημοτικό λιμενικό ταμείο Χανίων.

Η πρόταση έχει κατατεθεί επίσημα από την εταιρεία και όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου Άρης Παπαδογιάννης έχουν ήδη γίνει οι πρώτες συσκέψεις στις οποίες εξετάζεται η δυνατότητα δρομολόγησης υδροπλάνου με σταθμό υποδοχής και αφετηρίας το παλιό λιμάνι των Χανίων. Tο θέμα θα απασχολήσει τις επόμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Ο Δήμος συμμετέχει στην επιτροπή που έχει συστήσει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για το θέμα αυτό και βλέπει πολύ θετικά την αξιοποίηση κάποιου χώρου μέσα στο λιμάνι όπου το υδροπλάνο θα μπορεί να σταθμεύει και να αποβιβάζει και να επιβιβάζει επιβάτες.

Η προσέγγιση του υδροπλάνου θα μπορεί να γίνεται στα ανοικτά του κόλπου των Χανίων όπως ακριβώς γίνεται και σε άλλα λιμάνια της χώρας, από τότε που ξεκίνησαν οι αερογραμμές με υδροπλάνα.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα έγινε μια πρώτη συζήτηση στη Δημοτική Λιμενική Επιτροπή του Δήμου Χανίων και έχουν προκαθοριστεί τόσο το σημείο προσθαλάσσωσης όσο και αυτό της στάθμευσης των υδροπλάνων.

Η δρομολόγηση υδροπλάνου μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην επικοινωνία των Χανίων, με άλλα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, την Πελοπόννησο και την υπόλοιπη Ελλάδα. Σε συνδυασμό μάλιστα με το δίκτυο των ακτοπλοϊκών και των άλλων αεροπορικών συγκοινωνιών προς τα Χανιά μπορεί να αναβαθμίσει την ποιότητα των παρερχομένων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες, τονώνοντας την τουριστική κίνηση.

Ωστόσο στις ενέργειες που μέχρι σήμερα έχουν γίνει εξετάζεται και η δρομολόγηση υδροπλάνου στην ακριτική Γαύδο και μάλιστα με δωρεάν μεταφορά των κατοίκων μέσω χρηματοδοτικής ενίσχυσης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαδογιάννης στόχος είναι το καλοκαίρι του 2008 να λειτουργήσει ο σταθμός των υδροπλάνων στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: