Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις στη Β. Ελλάδα

Προβλήματα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει από το Σάββατο τις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Στο κέντρο της πόλης, το μποτιλιάρισμα ήταν ιδιαίτερα έντονο από νωρίς χθες το πρωί. Τα οχήματα στους περισσότερους δρόμους της πόλης κινούνταν με ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες, προκαλώντας την αγανάκτηση των οδηγών.

Η παραλιακή λεωφόρος Νίκης στο κέντρο της πόλης πλημμύρισε χθες με νερά, καθιστώντας πολύ δύσκολη την κίνηση των οχημάτων. Τα πλημμυρικά φαινόμενα προκλήθηκαν σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΑΘ Α.Ε. από το νερό της θάλασσας, που εξαιτίας των μεγάλων κυματισμών, κάλυψαν το δρόμο.

Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης έμειναν χωρίς ρεύμα ορισμένες περιοχές της Τούμπας, πάνω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Η διακοπή στην ηλεκτροδότηση προκλήθηκε εξαιτίας βλάβης που έγινε σε υπόγεια γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία στη συνέχεια αποκαταστάθηκε.

Οι δυνατοί άνεμοι στην Καβάλα είχαν ως αποτέλεσμα τη ρίψη δένδρων ή το σπάσιμο κλαδιών που σε ορισμένες περιπτώσεις προκάλεσαν και μικρές διακοπές της ηλεκτροδότησης, ενώ κράτησαν δεμένα στο λιμάνι τα φέρυ μποτ για Θάσο, καθώς και δύο πλοία της γραμμής για Σαμοθράκη και Μυτιλήνη.

Στο χωριό Μελίτη στη Φλώρινα συνεχίζονταν χωρίς αποτέλεσμα μέχρι αργά χθες το απόγευμα οι έρευνες των τοπικών αρχών για τον εντοπισμό δύο ατόμων που, λόγω της κακοκαιρίας, φέρονται να έχασαν τον προσανατολισμό τους. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στο κέντρο επειγουσών κλήσεων του ΟΤΕ, ο οποίος ανέφερε ότι είχε πάει για κυνήγι στην περιοχή μαζί με έναν φίλο του, αλλά χάθηκαν.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προειδοποιήσει για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με σφοδρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, που αναμένεται να σαρώσουν σχεδόν όλη τη χώρα. Ωστόσο, τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται σταδιακά να υποχωρήσουν από αύριο, ενώ βροχές και τοπικές καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Πηγή: Εγνατία Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: