Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007

Προσφορά εξαγοράς της Air France-KLM για την Alitalia

Σε μη δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Alitalia προέβη η γάλλο-ολλανδική αεροπορική εταιρεία Air France - KLM, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία όμως δεν έδωσε στη δημοσιότητα τις σχετικές λεπτομέρειες.
Πριν λίγο καιρό, η Air France - KLM αρνήθηκε να κάνει προσφορά για την Alitalia, καθώς το ιταλικό κράτος (που αποτελεί το μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας) είχε δηλώσει πως θα πουλήσει τις μετοχές του σε αγοραστή που θα εξασφάλιζε τον ιταλικό χαρακτήρα, καθώς και το προσωπικό της εταιρείας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Air France - KLM, Jean-Cyril Spinetta, δήλωσε ότι μια πιθανή εξαγορά "όχι μόνο θα είναι επωφελής για τους επιβάτες, αλλά θα συμβάλει και στους οικονομικούς στόχους του ομίλου για το 2009 και το 2010".
Η γερμανική Lufthansa ανακοίνωσε ότι -για την ώρα- δεν έχει σχέδια να παρουσιάσει προσφορά για την Alitalia. "Βάσει των στοιχείων που είναι διαθέσιμα, η Lufthansa δεν θα κάνει προσφορά για την Alitalia, παρά το γεγονός ότι οι δύο θα ταίριαζαν μαζί", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Klaus Walther. Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, το κόστος για μια ενδεχόμενη εξαγορά εμφανιζόταν ιδιαίτερα υψηλό.
Πηγή: e-tipos

Δεν υπάρχουν σχόλια: