Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007

Ακυρώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις στο Λονδίνου λόγω ομίχλης

Λονδίνο: Δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες επηρεάστηκαν από τις ακυρώσεις πτήσεων και τις καθυστερήσεις εξαιτίας της πυκνής ομίχλης που κάλυψε το Λονδίνο. Ταλαιπωρία αναμένει το επιβατικό κοινό και στις αρχές Ιανουαρίου, καθώς προγραμματίζονται απεργίες σε Χίθροου και Γκάτγουικ. Περίπου 88 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Χίθροου, το πιο πολυσύχναστο στον κόσμο. Επρόκειτο κυρίως για εσωτερικές πτήσεις ή σύντομες πτήσεις προς την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι επρόκειτο να αναχωρήσουν από τη Βρετανία για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Στο Γκάτγουικ, το δεύτερο μεγαλύτερο βρετανικό αεροδρόμιο, 15 πτήσεις, οι δέκα των Βρετανικών Αερογραμμών (BA) και οι πέντε της αεροπορικής εταιρίας Easyjet, ακυρώθηκαν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου του Χίθροου, ο καιρός θα βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι ακυρώσεις και οι καθυστερήσεις. Στο μικρό αεροδρόμιο του Σίτι όλες οι πτήσεις ακυρώθηκαν.

Περίπου 181.000 επιβάτες αναμενόταν να περάσουν από το Χίθρουου χθες Κυριακή. Το Σάββατο διακινήθηκαν 214.000 επιβάτες -είναι η πιο επιβαρυμένη ημέρα του έτους- και 118.000 αναμένεται να ταξιδέψουν σήμερα Δευτέρα.

Για τους χιλιάδες ταξιδιώτες των οποίων οι διακοπές καθυστέρησαν ή επηρεάστηκαν τις τελευταίες ημέρες, ούτε και η επιστροφή προμηνύεται ξεκούραστη. Στις αρχές Ιανουαρίου αναμένονται απεργίες στο Χίθροου και στο Γκάτγουικ, καθώς και στη Γλασκώβη, στη Σκοτία.

Το προσωπικό συντήρησης και ασφαλείας και οι πυροσβέστες θα σταματήσουν την εργασία τους στα επτά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η BAA στις 7, 14 και 17 Ιανουαρίου, με αιτήματα που συνδέονται με το συνταξιοδοτικό καθεστώς των νεοπροσλαμβανομένων υπαλλήλων.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: