Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

Έλεγχος δακτυλικών αποτυπωμάτων στα αεροδρόμια των ΗΠΑ

Οι ξένοι που φτάνουν στο διεθνές αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον θα πρέπει να δίνουν τα αποτυπώματα και των δέκα δαχτύλων τους, μέτρο που αναμένεται να επεκταθεί σε όλα τα αμερικανικά αεροδρόμια και τους μεθοριακούς σταθμούς μέχρι τα τέλη του 2008.

«Πρόκειται για ένα πιο σίγουρο σύστημα που θα βελτιώσει την ασφάλεια όλων», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Μάικλ Τσέρτοφ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο αεροδρόμιο «Ντάλες».

Από το Γενάρη του 2004 οι υπηρεσίες μετανάστευσης φωτογραφίζουν όλους τους ξένους και παίρνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα από τους δείκτες και των δύο χεριών τους. Λόγω της διαδικασίας αυτής δημιουργούνται μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια ενώ αρκετοί ταξιδιώτες εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους. Τα περισσότερα προξενεία έχουν ήδη προμηθευτεί ειδικά μηχανήματα για να λαμβάνουν τα αποτυπώματα των δέκα δακτύλων από κάθε άτομο που καταθέτει αίτηση για να του χορηγηθεί βίζα για τις ΗΠΑ.

Κατά την πρώτη τους επίσκεψη στις ΗΠΑ οι ταξιδιώτες θα πρέπει να δίνουν τα αποτυπώματα και των δέκα δακτύλων. Στις επόμενες επισκέψεις αρκούν τα αποτυπώματα 2 έως 4 δακτύλων. Τα στοιχεία αυτά θα φυλαχτούν επί 75 χρόνια στα αρχεία των αμερικανικών υπηρεσιών που καταπολεμούν την τρομοκρατία και την εγκληματικότητα». Εμείς μετά απ' όλα αυτά τι να σχολιάσουμε; Πως ο παραλογισμός είναι η λογική του ιμπεριαλισμού; Ευτυχώς δεν είμαστε αυτοί που θα τον ανακαλύψουν ξαφνικά σήμερα.

Πηγή: Rizospastis

Δεν υπάρχουν σχόλια: