Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Εμπόδια στην πώληση της Alitalia

Η κατάρρευση της ιταλικής κυβέρνησης, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι, γεννά ελπίδες σε ορισμένους πολιτικούς του ιταλικού Βορρά, ότι θα καταφέρουν να εμποδίσουν την πώληση της Alitalia στην Air France-KLM, η οποία υποστηρίχθηκε από τον απερχόμενο διευθύνοντα σύμβουλο.

Η Air France-KLM δήλωσε την Παρασκευή -μια ημέρα αφότου ξέσπασε η κρίση στην ιταλική κυβέρνηση, αφού δεν έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης-, ότι οι συνομιλίες με την ελεγχόμενη από το κράτος Alitalia θα συνεχισθούν. Αλλά ο κυβερνήτης της περιοχής της Λομβαρδίας, Ρομπέρτο Φορμιγκόνι, έχει ήδη κάνει έκκληση για οποιαδήποτε συζήτηση για το αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνου, το οποίο ανήκει στη δική του περιφέρεια, για να τεθεί προς πώληση. Ο Φορμιγκόνι έχει εκφράσει αυτή την άποψη νωρίτερα, αλλά η απουσία μιας ισχυρά πολιτικά κυβέρνησης καθιστά το έδαφος πιο εύφορο από κάθε άλλη φορά, ώστε να εισακουσθεί.

Στη διάρκεια επίσκεψής του στο Μιλάνο, ο υπουργός Υποδομής, Αντόνιο ντι Πιέτρο, διαβεβαίωσε του πολιτικούς του Βορρά ότι η συμφωνία απέχει από το να πραγματοποιηθεί και ενδεχομένως να μην προχωρήσει. Στο πλαίσιο ενός σχεδίου που έχει ήδη εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Alitalia, ο ιταλικός αερομεταφορέας σχεδιάζει να μειώσει τις πτήσεις από το αεροδρόμιο Malpensa σε 445 εβδομαδιαίως, από το σημερινό αριθμό των 1.238 πτήσεων.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: