Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

Συμβολικός αποκλεισμός του αεροδρομίου Χανίων

Σε συμβολικό αποκλεισμό του αεροδρομίου «Ιώαννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων προχώρησαν απόψε φορείς του νομού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Εθνικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού που προτείνει τον χαρακτηρισμό του αεροδρομίου ως αεροδρόμιο τοπικής σημασίας.

Η αποψινή κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία των δήμων Ακρωτηρίου και Σούδας και σε αυτή συμμετείχαν δήμαρχοι του νομού, όχι όμως ο δήμαρχος Χανίων και ο Νομάρχης που διαχώρισαν την θέση τους τονίζοντας ότι δεν συμφωνούν με μια κινητοποίηση που στρέφεται κατά των πολιτών, που θα διακινηθούν μέσω του αεροδρομίου.

Οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν πανό με το αίτημα να αλλάξει για το νομό ο χωροταξικός σχεδιασμός, ενώ με αυτοκίνητα απέκλεισαν από τις 6.30 το απόγευμα την κεντρική πύλη του αεροδρομίου για όλα τα οχήματα.

Ωστόσο προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν καθώς επιτρεπόταν η πρόσβαση των επιβατών , πολλοί από τους οποίους είχαν ενημερωθεί για την κινητοποίηση και είχαν φθάσει νωρίτερα στο αεροδρόμιο.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε μία ώρα μετά, ενώ οι συγκεντρωμένοι έδωσαν ραντεβού για την Κυριακή στις 9.30 το βράδυ, οπότε αναμένεται να αποκλείσουν την είσοδο του λιμανιού της Σούδας.

Πηγή: e-tipos

Δεν υπάρχουν σχόλια: