Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008

Από το αυτί και στον ΟΗΕ η Ελλάδα

Στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΟΗΕ παραπέμπεται η χώρα μας, όπως προκύπτει από χθεσινή απάντηση του επιτρόπου Περιβάλλοντος στη δήλωση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ.

Η ιδιότυπη κόντρα ξεκίνησε από την προχθεσινή ενημέρωση του Σταύρου Δήμα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τις κλιματικές αλλαγές.

Ο κ. Σουφλιάς, που έλαμψε διά της απουσίας του από την ενημέρωση της επιτροπής της Βουλής από τον επίτροπο Περιβάλλοντος, χθες εξέδωσε γραπτή δήλωση, με την οποία εγκαλεί τον κ. Δήμα γιατί «αμφισβήτησε τα στοιχεία της ελληνικής κυβέρνησης και υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» σχετικά με τις εκπομπές ρύπων. Αναφέρεται και στο ζήτημα που έχει ανακύψει με την πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι «το θέμα έχει κλείσει».

Με το γνωστό του πατερναλιστικό στιλ, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επιχειρεί να κάνει μαθήματα... δηλώσεων στον Σταύρο Δήμα. Εκφράζει την απορία του γιατί ο επίτροπος «αναφέρθηκε δημοσίως σε κίνδυνο διασυρμού της χώρας» και καταλήγει: «Καθήκον όλων μας είναι να προστατεύουμε το περιβάλλον, αλλά επίσης να προστατεύουμε και να μην αδικούμε τη χώρα μας. Γι' αυτό πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί».

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: