Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Πτήση τρόμου για 346 επιβάτες του «Qantas»

Μια πτήση-θρίλερ πραγματοποίησαν οι 346 επιβάτες και 19 μέλη του πληρώματος της αυστραλιανής Qantas που ταξίδευαν για τη Μελβούρνη, όταν μια μεγάλη οπή άνοιξε στην «κοιλιά» του αεροσκάφους, το οποίο αφού έχασε 20.000 πόδια ύψος τελικά κατάφερε χθες το πρωί να κάνει αναγκαστική προσγείωση στις Φιλιππίνες.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους από το Χονγκ Κονγκ, από όπου έγινε ανταπόκριση, ένας εκκωφαντικός κρότος ακούστηκε και ακολούθησε άμεση αποσυμπίεση της καμπίνας των επιβατών. Καθώς το αεροπλάνο έκανε βουτιά από τα 30.000 στα 10.000 πόδια, οι μάσκες οξυγόνου έπεσαν και ενώ οι επιβάτες αγωνίζονταν να τις φορέσουν ο άνεμος παρέσυρε ορμητικά διάφορα αντικείμενα μέσα στην καμπίνα.

«Εφημερίδες και κομμάτια από την οροφή περνούσαν ξυστά από δίπλα μου. Δεν ξέραμε τι συνέβαινε με το αεροπλάνο. Υστερα από λίγο τα πράγματα ηρέμησαν και επικράτησε νεκρική σιγή.

Υπήρχαν ακόμη συντρίμμια γύρω από τα πόδια μας, αλλά όλοι αρχίσαμε να νιώθουμε ασφαλέστερα, όταν πια μπορέσαμε να βγάλουμε τις μάσκες μας», δήλωσε η Ντέμπρα Μάντσεστερ, επιβάτης α θέσης στην πτήση του τρόμου. «Στα αριστερά, μπροστά ακριβώς από το φτερό, υπάρχει μια τρύπα από το φτερό μέχρι το κάτω μέρος. Μια βαλίτσα κρέμεται από την τρύπα, άρα υποθέτουμε ότι χάθηκαν μερικές αποσκευές», δήλωσε η επιβάτισσα Τζουν Κέιν.

Τελικά ο πιλότος κατάφερε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στη Μανίλα και χειροκροτήθηκε θερμά από τους επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν σώοι και αβλαβείς. «Μετά την αποβίβαση μερικοί επιβάτες έκαναν εμετό. Μπορούσε να δει κανείς στο πρόσωπό τους ότι ήταν πραγματικά φοβισμένοι», σχολίασε ο Οκτάβιο Λίνα, εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: