Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Εξαγορά της γαλλικής αεροπορικής L΄ Avion από την British Airways

Στην υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας L’Avion, έναντι 68 εκατ. ευρώ προχώρησε η British Airways.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η γαλλική εταιρεία λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2007 και τα αεροσκάφη της διαθέτουν καμπίνα 90 διακεκριμένων θέσεων, έχει έδρα το Παρίσι και απασχολεί 77 άτομα. Επίσης, σημειώνεται ότι η L’Avion είναι ιδιόκτητη αεροπορική εταιρεία που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Paris Orly - Newark της Νέας Υόρκης με δύο αεροσκάφη Boeing 757. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας μέχρι το τέλος του μήνα, η εταιρεία θα αποτελεί θυγατρική της British Airways και θα ενσωματωθεί στην OpenSkies, τη νέα θυγατρική της British Airways που συνδέει τις ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η OpenSkies ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 19 Ιουνίου του τρέχοντος έτους με καθημερινές πτήσεις από το αεροδρόμιο Orly του Παρισιού στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, μέσω πτήσεων κοινών κωδικών με τη L’Avion. Μετά την εξαγορά, η OpenSkies θα εκτελεί έως τρεις καθημερινές πτήσεις μεταξύ του αεροδρομίου Paris Orly και των αεροδρομίων JFK και Newark της Νέας Υόρκης, χρησιμοποιώντας τρία αεροσκάφη Boeing 757.

Πηγή: Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια: