Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

Λύσεις για όλους # 1

Δύο απλούστατοι τρόποι για να διώχνουμε τις μικρές γρατσουνιές από τα CD και τα DVD.

Λύση Νο1: Η Οδοντόκρεμα
Παίρνουμε το CD και αφαιρούμε τις χοντρές βρομιές με ένα πανάκι για γυαλιά. Τα σφουγγάρια και τα χαρτιά μπορούν να γρατζουνίσουν περισσότερο την επιφάνεια του δίσκου. Ύστερα, έχοντας καθαρά χέρια, αφήνουμε μία μικρή ποσότητα από οδοντόκρεμα (το 1/5 από την ποσότητα για δόντια). Προσοχή: Μόνο η κλασική άσπρη οδοντόκρεμα μπορεί να βοηθήσει, τα τζελ όχι! Απλώνουμε με ένα δάχτυλο από μέσα προς τα έξω, όχι με κυκλικές κινήσεις, την οδοντόκρεμα σε όλη την γρατσουνισμένη επιφάνεια. Περιμένουμε 4-5 λεπτά και αφαιρούμε με νερό την οδοντόκρεμα. Όταν στεγνώσει απόλυτα το cd μπορούμε να δούμε αν διορθώθηκε η ζημιά. Δεν χρησιμοποιούμε πιστολάκι για το στέγνωμα γιατί μπορεί να καταστραφεί το cd.

Λύση Νο2: Η μπανάνα
Παίρνουμε το CD και αφαιρούμε τις χοντρές βρομιές με ένα πανάκι για γυαλιά. Τα σφουγγάρια και τα χαρτιά μπορούν να γρατζουνίσουν περισσότερο την επιφάνεια του δίσκου (αυτά τα είπαμε και πριν!).
Θα χρειαστούμε:

* Μία μπανάνα (φυσικά!)
* Την φλούδα της μπανάνας
* Ένα καθαριστικό για τζάμια

Πασαλείβουμε την περιοχή που είναι γρατσουνισμένη με την μπανάνα κάνοντας μικρές κυκλικές κινήσεις. Ύστερα, σκουπίζουμε την επιφάνεια με την φλούδα της μπανάνας με ίδιες κυκλικές κινήσεις. Μετά, με ένα μαλακό πανάκι (κατά προτίμηση πετσέτα) καθαρίζουμε την επιφάνεια επίσης με κυκλικές κινήσεις εφαρμόζοντας λίγη δύναμη. Αυτό θα πρέπει να το κάνουμε για 2-3 λεπτά. Τέλος, βάζουμε άζαξ στην επιφάνεια του δίσκου για να καθαρίσουμε τα υπολείμματα της μπανάνας.

3 σχόλια:

Kassiani είπε...

Τι λες ρε φίλε... Τόσο δεν περιποιούμαι το πρόσωπό μου, θα περιποιηθώ ένα CD; Τι άλλο θα κάνω; Και θα καταστρέφω και τις μπανάνες αντί να τις τρώω... Δεν είμαστε καλά!

Ανώνυμος είπε...

Αν όμως είναι το cd των διακοπών σου ή το cd του γάμου σου και δεν έχεις άλλο αντίγραφο, τι θα κάνεις? (οεο?)

Kassiani είπε...

Στον ανώνυμο:
Θα έχω ήδη σε θυρίδα (!) τουλάχιστον 2 αντίγραφα. Μην ανησυχείς!