Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Τουρίστες στο Διάστημα

Πολύ σύντομα και οι απλοί άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν αστροναύτες. Ο διαστημικός τουρισμός μπαίνει πλέον στη ζωή μας, αν και όχι για όλους, αφού για να έχει κανείς αυτή την εμπειρία, πρέπει να διαθέτει χοντρό πορτοφόλι.

Το μοντέλο SpaceShipTwo της εταιρεία διαστημικού τουρισμού του ομίλου Virgin, είναι ένα σκάφος που μπορεί να μεταφέρει έως 6 άτομα πραγματοποιώντας πτήσεις πάνω από την ατμόσφαιρα.

Ο επικεφαλής της Virgin Group, Ρίτσαρντ Μπράνσον, παρουσίασε στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το SpaceShipTwo και το μοντέλο White Night Two ένα ειδικό, τετρακινητήριο αεροπλάνου που θα μεταφέρει κάτω από τα φτερά του το SpaceShipTwo σε ύψος αρκετών χιλιομέτρων. Εκεί θα αποσυνδέεται από το αεροπλάνο και θα πυροδοτεί τους δικούς του κινητήρες για την επόμενη φάση της ανόδου.

Το SpaceShipTwo θα φτάνει σε ύψος 110 χλμ., και στη διάρκεια της πτήσης οι επιβάτες θα έχουν για 4,5 λεπτά την εμπειρία της μηδενικής βαρύτητας και τη θέα της Γης από πολύ ψηλά.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρίας υπάρχουν ήδη 200 υποψήφιοι που έχουν κάνει κράτηση για το μοναδικό αυτό ταξίδι πληρώνοντας το ποσό των 200.000 δολαρίων, ενώ πάνω από 140.000 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ταξιδέψουν στο Διάστημα.

Πηγή: Forthnet

Δεν υπάρχουν σχόλια: