Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Αεροπλάνο έμεινε από... μπαταρία

Αφάνταστη ταλαιπωρία υπέστησαν χθες οι 11 επιβάτες της πτήσης της Ολυμπιακής αεροπορίας από Κάσο με προορισμό τη Ρόδο. Επί 3 ώρες και 45 λεπτά περίμεναν αμανάτι στο αεροδρόμιο της Κάσου μέχρι να μεταφερθεί από την Αθήνα με ελικόπτερο καινούργια μπαταρία για την φόρτιση του αεροσκάφους.
Επί 3 ώρες και 45 λεπτά το αεροσκάφος παρέμεινε καθηλωμένο στο αεροδρόμιο της Κάσου. Ξεκίνησε την πτήση του από το Ηράκλειο στις 10 το πρωί με στάσεις το αεροδρόμιο της Σητείας της Κάσου, της Καρπάθου και τελικό προορισμό το αεροδρόμιο της Ρόδου. Μεγάλη όμως ταλαιπωρία υπέστησαν και οι επιβάτες που ήταν να ταξιδέψουν από Κάρπαθο Ρόδο και αντίστροφα καθώς περίμεναν αρκετές ώρες στα αεροδρόμια.
Το αεροσκάφος 37 θέσεων όταν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κάσου, διαπιστώθηκε ότι η μπαταρία που διαθέτει η Ολυμπιακή Αεροπορία δεν μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία για την φόρτισή του.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η κεντρική υπηρεσία στην Αθήνα που ενήργησε άμεσα, στέλνοντας ελικόπτερο με τεχνικούς και καινούργια μπαταρία.
Το ελικόπτερο έφθασε στην Κάσο στις 2.30 μετά το μεσημέρι και τελικά το αεροσκάφος πραγματοποίησε την προγραμματισμένη πτήση του στις 15.30 μ.μ. αντί στις 11.45 π.μ.
Οι διαμαρτυρίες των επιβατών ήταν έντονες, αλλά αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά η αδιαφορία που επιδεικνύει το κεντρικό κράτος προς τα ακριτικά νησιά μας.

Πηγή: Πρόοοδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: