Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Αύξηση 10% κάθε χρόνο για το Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» Καβάλας

Αύξηση της τάξης του 10% στις αφίξεις αεροσκαφών αναμένει φέτος η Καβάλα και το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» ετοιμάζεται για μια ιδιαίτερα «θερμή» τουριστική περίοδο με ακόμη θετικότερο πρόσημο στη διακύμανση του τουριστικού ρεύματος. Το καλό κλίμα φάνηκε ήδη από πέρυσι αφού η Καβάλα ξεπέρασε, μέχρι που διπλασίασε σε ορισμένες περιπτώσεις, το ποσοστό αύξησης της κίνησης σε σχέση με την πανελλαδική αύξηση του τουριστικού ρεύματος.

Το αεροδρόμιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’ κατάφερε μέχρι και να διπλασιάσει το ποσοστό αύξησης της κίνησης, σε σχέση με την πανελλαδική αύξηση, ξεχωρίζοντας στην ‘κατάταξη’ των πιο ‘δραστήριων’ αερολιμένων, χωρίς μάλιστα να λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Αυτές τις μέρες, ο αερολιμένας ‘Μέγας Αλέξανδρος’ ενημερώθηκε για τα σχέδια πτήσεων που θα υπάρξουν την προσεχή τουριστική περίοδο, η οποία τυπικά άρχισε, αλλά ουσιαστικά θα αρχίσει να ανεβαίνει τον Απρίλιο και το Μάιο για να κορυφωθεί τους πρώτους θερινούς μήνες. Για την προσεχή σεζόν, η Καβάλα διατηρεί τα ‘κεκτημένα’ αφού θα εξακολουθήσει να δέχεται αφίξεις τουριστών από τις χώρες που είχε και πέρυσι, θα παρουσιαστεί ωστόσο μικρή αύξηση στον τομέα των αφίξεων. Ενώ πέρυσι προσγειώνονταν περίπου 72 αεροσκάφη την εβδομάδα, φέτος αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν τα 80. Με άλλα λόγια αναμένεται αύξηση της τάξης του 10%

Σταθερές παραμένουν οι χώρες προέλευσης των τουριστών, αφού δεν ‘ανοίγει’ κάποια αεροπορική γραμμή με νέο προορισμό. Μόνη απώλεια θεωρείται η Ρωσία, η οποία δεν θα συνδέεται με την Καβάλα αεροπορικώς από φέτος. Οι απώλειες που δέχεται η χώρα εξάλλου από τη μείωση των αφίξεων Ρώσων τουριστών είναι τεράστια. Οι Ρώσοι προτιμούν πολύ περισσότερο την Κύπρο και την Τουρκία αλλά και την Ισπανία, παρά την Ελλάδα, γεγονός που επιφέρει μεγάλο κόστος στην εθνική οικονομία. Ο νομός Καβάλας πάντως θα διατηρήσει τις κεκτημένες επαφές και θα δεχθεί φέτος επισκέπτες από όλες τις σταθερές πηγές εισερχόμενου τουρισμού, όπως η Βρετανία, όλες τις Σκανδιναβικές χώρες, η Γερμανία, η Αυστρία, η Ολλανδία, η Τσεχία, η Πολωνία, η Σερβία και η Κύπρος.

Ήδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο η εταιρία Germanwings άρχισε να εκτελεί πτήσεις προς Στουτγάρδη και Κολωνία ενώ και φέτος η Καβάλα θα πιάσει (και ίσως ξεπεράσει) το ρεκόρ σύνδεσης με 5 γερμανικές πόλεις. Η κίνηση θα ανέβει κλιμακωτά από τον Απρίλιο και μετά.

Πηγή: kavalanet

1 σχόλιο:

Kassiani είπε...

Μπράβο στην Καβάλα!
Αν έμεναν κιόλας οι τουρίστες σ'αυτήν θα ήταν ακόμα καλύτερα...