Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Τέλος εποχής για το αεροδρόμιο του Ελληνικού

Απόφαση του υπουργείου Μεταφορών βάζει τέλος στην «ομηρεία» των ιδιοκτητών ακινήτων που βρίσκονται γύρω από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού στα όρια των δήμων Αλίμου, Ελληνικού και Γλυφάδας, με την οποία ορίζεται ότι αίρεται η υποχρέωση χορήγησης γνωμάτευσης από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας πριν από την έγκριση οποιασδήποτε κατασκευής στις περιοχές γύρω από το Αεροδρόμιο.

Με την ίδια απόφαση καταργείται ολικά ο Κρατικός Αερολιμένας Αθηνών στο Ελληνικό κατά την έννοια που ιδρύθηκε το 1955 ως αεροπορική εγκατάσταση καθώς και αντίστοιχη απόφαση του 2002, με την οποία παρέμενε σε μερική επιχειρησιακή ικανότητα για την εξυπηρέτηση ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ και της ΕΛ.ΑΣ.

Η απόφαση αυτή αίρει βασικά εμπόδια για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου, ενώ δίνει τη δυνατότητα σε περίπου 10.000 ιδιοκτήτες ακινήτων στην πέριξ του πρώην Αεροδρομίου περιοχή να χτίσουν χωρίς την απαραίτητη έγκριση της ΥΠΑ.

Κι αυτό γιατί με βάση τους διεθνείς κανόνες Αεροπλοϊας τα ακίνητα στη ζώνη επιρροής των αεροδρομίων πρέπει να έχουν ελεγχόμενο ύψος.

Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: