Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Ενδιαφέρον Πλακιωτάκη για την κάλυψη αναγκών της ΕΜΥ

Την ανάγκη αύξησης των κονδυλίων προς την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, κάλυψης των κενών θέσεων εργασίας και μεγαλύτερης αξιοποίησης των στελεχών της, που στην πλειοψηφία τους είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών ή διδακτορικών τίτλων, ιδιαίτερα στο επίπεδο της έρευνας, προκειμένου να αυξήσει περαιτέρω την αποτελεσματικότητα της, επισήμανε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Πλακιωτάκης κατά τη σημερινή επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις της ΕΜΥ.

Κάνοντας μνεία στα προβλήματα της υπηρεσίας, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι «υποχρέωση δική μας δεν είναι η απόκρυψη των προβλημάτων, αλλά η διαπίστωσή τους και να προβούμε σε κινήσεις που σε πρώτη φάση θα τα εκτονώσουν», όπως διαβεβαίωσε.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε ότι στο άμεσο μέλλον θα επισκεφθεί τα γραφεία του Eurocontrol στις Βρυξέλλες για τη διεκδίκηση κοινοτικών κονδυλίων για τον εκσυγχρονισμό ή την αύξηση μετεωρολογικών σταθμών.

Καταλήγοντας ο κ. Πλακιωτάκης εξήρε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στην εθνική άμυνα, την οικονομία και τον αγροτικό τομέα με την ακρίβεια των έγκυρων και έγκαιρων προβλέψεων της και απευθυνόμενος προς το προσωπικό τόνισε : Και ως πολιτικός και ως πολίτης, οφείλω να μεταφέρω για μια ακόμη φορά ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την προσπάθεια σας και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες.

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος.

Πηγή: kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: