Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Συμφωνία «ανοιχτών ουρανών» μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ

Στις 30 Μαρτίου, τα μεσάνυχτα, θα αρχίσει να εφαρμόζεται μια νέα αεροπορική συμφωνία των «ανοικτών ουρανών» μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Για πρώτη φορά, οι ευρωπαϊκές και οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες θα έχουν το δικαίωμα να εκτελούν πτήσεις εκατέρωθεν του Ατλαντικού χωρίς περιορισμούς όσον αφορά το μέγεθος των αεροσκαφών, τη συχνότητα των πτήσεων, τον προορισμό ή τις τιμές.

Η συμφωνία αυτή είναι ιστορική λόγω της εμβέλειάς της, του αντίκτυπου και της φιλοδοξίας της. Καλύπτει τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες που πραγματοποιούν δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων θα έχουν στο εξής τη δυνατότητα να εκτελούν πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες από οποιοδήποτε σημείο της Ευρώπης και όχι με αφετηρία μόνο την οικεία εθνική αγορά. Η Air France προβλέπει ήδη να εγκαινιάσει μια νέα απευθείας γραμμή μεταξύ Λονδίνου-Heathrow και Los Angeles. Η British Airways αναμένεται να προσφέρει προσεχώς στους επιβάτες τη δυνατότητα να μεταβαίνουν από το Παρίσι και τις Βρυξέλλες στη Νέα Υόρκη με τη θυγατρική της εταιρεία «Open Skies».

Από την αυξημένη αυτή κινητικότητα θα επωφεληθούν πλήρως περισσότεροι από 50 εκατομμύρια επιβάτες που ταξιδεύουν κάθε χρόνο μεταξύ της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: