Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Σώθηκε από το αεροπορικό δυστύχημα στο Κονγκό ο μητροπολίτης Ιγνάτιος

Ο μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής Ιγνάτιος διασώθηκε από το αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη την Τρίτη στο Κονγκό, δήλωσαν εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας έπειτα από επικοινωνία τους με διπλωματικές υπηρεσίες στην Κινσάσα.

Η ελληνική πρεσβεία προχωρά ήδη στις απαιτούμενες ενέργειες για την παραλαβή του 78χρονου μητροπολίτη με αυτοκίνητο από το σημείο του δυστυχήματος και τη μεταφορά του στην Κινσάσα, όπου βρίσκεται η έδρα της μητρόπολής του.

Το αεροπλάνο McDonnell Douglas DC-9 της εταιρείας Hewa Bora με έδρα το Κονγκό συνετρίβη σε πολυσύχναστη αγορά λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Γκόμα.

Αρχικά ανακοινώθηκε ότι οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν νεκροί, ωστόσο το Reuters μετέδωσε αργότερα ότι οι περισσότεροι από τους 79 επιβάτες, καθώς και το επταμελές πλήρωμα, επέζησαν της συντριβής. Από το σημείο του δυστυχήτος έχουν ανασυρθεί 19 νεκροί και 76 τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής.

Ο μητροπολίτης Ιγνάτιος, κατά κόσμον Γεώργιος Μαδενλίδης, κατάγεται από την Έδεσσα. Το 2003 ενθρονίστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής, η οποία περιλαμβάνει στην πνευματική της δικαιοδοσία τη Ρουάντα, το Μπουρούντι, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και Κογκό-Μπραζαβίλ.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: