Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Επίσκεψη του υφυπουργού άμυνας Ι. Πλακιωτάκη σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και Eurocontrol

Την πεποίθηση ότι μετά την επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας στο Βουκουρέστι, οι θέσεις της Ελλάδας στο θέμα της ΠΓΔΜ ταυτίζονται με αυτές της Aτλαντικής Συμμαχίας, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο υφυπουργός άμυνας, Ιωάννης Πλακιωτάκης. Κατά την τριήμερη επίσκεψή του στο Βέλγιο, ο υφυπουργός άμυνας είχε συναντήσεις με αξιωματούχους στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και στη στρατιωτική του βάση SHAPE στη Μονς, καθώς και με ιθύνοντες της ΕΕ και της Eurocontrol.

Σε δηλώσεις του προς τον Τύπο, ο Ι. Πλακιωτάκης δήλωσε ότι κατά την επίσκεψή του σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, διαπίστωσε ότι «Οι θέσεις της Ελλάδας είναι οι θέσεις της Συμμαχίας. Η Ελλάδα είχε μια πολύ σημαντική διπλωματική επιτυχία στο Βουκουρέστι». Ο υφυπουργός άμυνας επισήμανε στους αξιωματούχους και τους ευρωπαίους ιθύνοντες την πρόθεση της Ελλάδας να ενθαρρύνει τη συνέχιση των συνομιλιών για την εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι».

Επιπλέον, ο Ι. Πλακιωτάκης, υπογράμμισε τον πρωταρχικό ρόλο που έχει η χώρα μας στη διατήρηση της ασφάλειας και της ειρήνης στα Βαλκάνια, συμμετέχοντας στις ειρηνευτικές δυνάμεις στο Κόσοβο, τόσο στο πλαίσιο της νατοϊκής δύναμης ΚFOR, όσο και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής δύναμης EULEX.

Τέλος, ο Ι. Πλακιωτάκης, συζήτησε τη δυνατότητα αναμόρφωσης των εσόδων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από την Eurocontrol. Τόνισε, ακόμη, την αναγκαιότητα αναβάθμισης της ΕΜΥ, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της.

Πηγή: Kathimerini

1 σχόλιο:

Giannis είπε...

Αντε μπας και δούμε κανένα φως!