Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Tο μέλλον της Delta Air Lines στην ελληνική αγορά

Ο εμπορικός διευθυντής Ελλάδας και Κύπρου της Delta Air Lines κ. Γ. Ζέρμας εξηγεί ότι οι πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την εταιρεία μεταξύ Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών και Ατλάντας ή Νέας Υόρκης ανήκουν στις πτήσεις με τον ψηλότερο συντελεστή πληρότητας που αναχώρησαν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

"Θεωρούμε ότι η ελληνική αγορά είναι μια αναπτυσσόμενη αγορά. Οι ΗΠΑ είναι ένας από τους ηγετικούς συνέταιρους της Ελλάδας στον τομέα εισαγωγών και εξαγωγών και οι επιχειρήσεις μεταξύ και των δύο χωρών αναμένεται να αναπτυχθούν περισσότερο. Παράλληλα, λαμβάνοντας υπόψη το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα κατάργησης της βίζας για τους έλληνες υπηκόους, πιστεύουμε ότι η κίνηση μεταξύ των δύο χωρών θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τον επόμενο χρόνο».

- Γιατί να διαλέξει ένας επιβάτης μια αμερικανική εταιρεία για να πετάξει προς και από τις ΗΠΑ και όχι μια ευρωπαϊκή;

«Καθώς η Delta Air Lines είναι μια αμερικανική αεροπορική εταιρεία, γνωρίζει την Αμερική "σαν το σπίτι της". Προσφέρει απευθείας συνδέσεις με την Ατλάντα και τη Νέα Υόρκη, με πτήσεις που αναχωρούν από την Αθήνα μεσημέρι. Επομένως οι έλληνες ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να ξυπνήσουν πολύ νωρίς το πρωί και να αλλάζουν αεροπλάνο ύστερα από δύο-τρεις ώρες πτήσης, αλλά φθάνουν απευθείας στις ΗΠΑ. Το 30% των επιβατών μένει στη Νέα Υόρκη, ενώ το 70% είναι ταξιδιώτες με πτήση ανταπόκρισης. Οι πτήσεις ανταπόκρισης εντός των ΗΠΑ, προς Καναδά ή Λατινική Αμερική και Καραϊβική, προσφέρονται με εξυπηρετικές ανταποκρίσεις και εγκαταστάσεις κάτω από την ίδια στέγη, στα αναβαθμισμένα terminals του "JFK" της Νέας Υόρκης ή της Ατλάντας».

- Διαφοροποιεί η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και η διαφορά ισοτιμίας δολαρίου - ευρώ τις τιμές των εισιτηρίων σας σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες;

«Η Delta ακολουθεί μια πειθαρχημένη πολιτική ναύλων, η οποία παρέχει στους καταναλωτές ποικιλία ανταγωνιστικών τιμών. Αυτό όχι μόνο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις αλλά επίσης απαντά στην πολιτική μας να διατηρήσουμε τη θέση μας ως παγκόσμιου ηγέτη της αγοράς για τα επόμενα χρόνια. Αναμφίβολα, οι υψηλές τιμές του πετρελαίου αποτελούν πρόκληση για όλες τις αεροπορικές εταιρείες και η Delta δεν αποτελεί εξαίρεση».

Πηγή: tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: