Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Προς αεροδρόμιο ελαφρών αεροσκαφών το Χορτερό Σερρών

Ο Βουλευτής κ. Στάθης Κουτμερίδης έκανε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη δυνατότητα ανάπτυξης αεροδρομίου στο Χορτερό Σιδηροκάστρου Σερρών.

Η απάντηση από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών μέσω του Διοικητή της ΥΠΑ, ήταν ότι "δεν υφίσταται αδειοδοτημένο πεδίο προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών από την ΥΠΑ στο Χορτερό του Δήμου Σιδηροκάστρου του νομού Σερρών, ούτε και ανήκει στην αρμοδιότητά της το συγκεκριμένο πεδίο και κατά συνέπεια δεν περιλαμβάνεται στο επενδυτικό της πρόγραμμα η επέκταση και ανάπτυξη του εν λόγω αεροδρομίου. Πέραν τούτου, μετά από επιθεώρηση η οποία πραγματοποιήθηκε στην εν λόγω περιοχή, μετά από αίτημα του Δήμου Σιδηροκάστρου, διαπιστώθηκε ότι στο στρατιωτικό ακίνητο το οποίο έχει παραχωρηθεί στο Δήμο, μπορεί να χωροθετηθεί διάδρομος προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών, υπό την προϋπόθεση ότι ο ενδιαφερόμενος φορέας θα υποβάλλει στην ΥΠΑ όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά."

Μετά από όλα τα παραπάνω και με την προϋπόθεση οτι θα υποβληθούν τα δικαιολογητικά, οι φίλοι των αεροπλάνων της περιοχής θα έχουν ακόμη περισσότερες δυνατότητες. Μακάρι να συμβεί το συντομότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: