Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Frontier Airlines: Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Frontier Airlines Holdings, η αμερικανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, η οποία εξυπηρετεί συνολικά 70 προορισμούς από το αεροδρόμιο του Ντένβερ. Πρόκειται για τον τέταρτο αμερικανικό αερομεταφορέα που προχωρά σε αυτή την κίνηση σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Frontier δεσμεύεται να συνεχίσει τα δρομολόγια και να μην διακόψει την πληρωμή των υπαλλήλων της, κατά τη διάρκεια της περιόδου που θα αναζητά επιπλέον χρηματοδότηση.

«Προχωρήσαμε στην αίτηση πτώχευσης για πολύ διαφορετικούς λόγους απ’ ότι οι υπόλοιποι αερομεταφορείς», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σον Μένκε, σημειώνοντας πως η Frontier διαθέτει αρκετή ρευστότητα ώστε να καλύψει τις λειτουργικές της ανάγκες, μέχρις ότου βρεθεί κάποια λύση.

Το χρέος του αμερικανικού αερομεταφορέα ανέρχεται μεταξύ 500 εκατ. δολαρίων και ενός δισ. δολαρίων.

Η επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας και η εκτόξευση των τιμών αεροπορικών καυσίμων κατά 60% μέσα σε ένα χρόνο οδήγησαν πρόσφατα τις ανταγωνίστριες της Frontier, Skybus Airlines, Aloha Airgroup και ATA Airlines στην κατάθεση αιτήσεων πτώχευσης.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: