Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Μεθοδευμένο σχέδιο απαξίωσης των ΟΑ καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

Για μεθοδευμένο σχέδιο απαξίωσης της Ολυμπιακής κατηγόρησαν την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι του Ομίλου, οι οποίοι επεσήμαναν ότι η εταιρεία έχει αφεθεί στην τύχη της με μοναδικό ευνοημένο τον ανταγωνισμό.

Οι ίδιοι μάλιστα αποκάλυψαν χθες ότι η ΟΑ έχει χάσει έσοδα 30 εκατομμυρίων ευρώ μόνο από τα συμβόλαια συντήρησης αεροσκαφών, τα οποία θα μπορούσε να είχε υπογράψει η Τεχνική Βάση με αεροπορικές εταιρείες.

«Συγχαρητήρια στον κ. Χατζηδάκη, που κατάντησε τον εθνικό αερομεταφορέα ουραγό και στις πτήσεις εσωτερικού μόλις σε επτά μήνες» έδωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας, Μανώλης Πατέστος, ο οποίος προσέθεσε ότι: «Η Ολυμπιακή βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών έχοντας για πρώτη φορά λιγότερους επιβάτες στους κοινούς προορισμούς με την Aegean. Δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός αλλά για μεθοδευμένη προσπάθεια» κατέληξε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Ενωσης Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροσκαφών της ΟΑ, η εταιρεία έχει τεράστιες οικονομικές απώλειες, καθώς μόνο στο διάστημα από τον Φεβρουάριο ως και σήμερα έχει ακυρώσει 2.600 δρομολόγια εξαιτίας των ελλείψεων σε αεροσκάφη και προσωπικό και προσφάτως λόγω της διαμάχης μεταξύ αεροπλόων και διοίκησης της εταιρείας.

Βάσει των στοιχείων που παρουσιάστηκαν χθες, ενώ το 2001 η Ολυμπιακή κατείχε το 44% της κίνησης από το Αεροδρόμιο της Αθήνας, το ποσοστό της την περασμένη χρονιά έπεσε κάτω από το 35%, γεγονός το οποίο αποδίδεται από τους εργαζομένους σε μια σειρά λανθασμένων κινήσεων μεταξύ των οποίων και οι μισθώσεις αεροσκαφών της τελευταίας στιγμής μέχρι και πέρυσι: «Με τα χρήματα που δαπανήθηκαν για αυτού του είδους τις ενοικιάσεις, η εταιρεία θα μπορούσε να είχε αγοράσει ως και τέσσερα αεροπλάνα» επεσήμαναν οι τεχνικοί της ΟΑ.

Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση για τη μη προστασία των δικαιωμάτων των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» στο Αεροδρόμιο της Αθήνας με την αποδοχή της τροποποίησης του χωροταξικού σχεδίου του «Ελευθέριος Βενιζέλος», με την οποία η Aegean πρόκειται να κατασκευάσει τεχνική βάση.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: