Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Εταιρείες ασφαλείας στον έλεγχο επιβατών σε έξι μεγάλα αεροδρόμια

Σε εταιρείες σεκιούριτι θα περάσει από τον Ιούνιο η ευθύνη του ελέγχου των επιβατών, των αποσκευών και των χειραποσκευών και των εμπορευμάτων στα έξι μεγαλύτερα κρατικά αεροδρόμια, αυτά της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, της Κερκύρας, της Ρόδου, των Χανίων και της Κω.

Οι δύο εταιρείες οι οποίες θα αναλάβουν το έργο θα προσφέρουν υπηρεσίες ασφαλείας για δύο χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλο ένα. Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αντιτίθενται στο μέτρο, επισημαίνοντας ότι: «Θα πρέπει να συσταθεί ειδική υπηρεσία φύλαξης αεροδρομίων από υπαλλήλους που δεν θα αλλάζουν συχνά, για λόγους ασφαλείας».

Οπως επισημάνθηκε χθες κατά τη διάρκεια παρουσίασης της θεματολογίας του «Διεθνούς Συνεδρίου Συστημάτων Ασφαλείας στις Μεταφορές», που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, για την επάνδρωση των υπηρεσιών στα συγκεκριμένα αεροδρόμια θα χρειαστεί να περάσουν από ειδική εκπαίδευση τουλάχιστον 600 άτομα, τα οποία πιστοποιούνται από τη Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας της ΥΠΑ, το προσωπικό της οποίας παρείχε ως τώρα τις υπηρεσίες ασφαλείας στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: