Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Νικητιάδης προς Χατζηδάκη: Σταματήστε την απαξίωση του Αεροδρομίου της Κω

Τριτοκοσμική κατάσταση επικρατεί στο αεροδρόμιο της Κω, ενός εκ των σημαντικότερων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας, με ιδιαιτέρως μεγάλη κίνηση αεροσκαφών και επιβατών καταγγέλλει ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Μεταφορών.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής επισημαίνει ότι το αεροδρόμιο αντιμετωπίζει πολλά και χρόνια προβλήματα τόσο στο επίπεδο της επαρκούς στελέχωσης όσο και στο επίπεδο των υλικοτεχνικών υποδομών.

Τονίζει ιδιαιτέρως ότι κατά την θερινή περίοδο υπάρχει γεωμετρική αύξηση του τουρισμού με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η λειτουργία του αεροδρομίου. Επιπροσθέτως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αυξητική τάση της κίνησης των αεροσκαφών και του επιβατικού κοινού.

Η ΥΠΑ λειτουργεί με τα 2/3 του προσωπικού που προβλεπόταν το 1993 και 70 άτομα λιγότερα από τις σημερινές ανάγκες.

Η κάλυψη των αναγκών γίνεται με υπερπροσπάθεια του προσωπικού και σε βάρος των εργασιακών του δικαιωμάτων γεγονός που εκτός των άλλων εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των πτήσεων.

Η αναμονή των επιβατών υπερβαίνει κάθε χρονικό όριο αντοχής και ανοχής ενώ ο σχηματισμός ουρών από εκατοντάδες επιβάτες είναι σύνηθες φαινόμενο.

Επισημαίνει ότι η επικρατούσα κατάσταση μαζί με τα συνεπακόλουθα προβλήματα που προκαλούνται και ευκόλως διαπιστώνονται από όλους τους επιβάτες ή επισκέπτες του αεροδρομίου της Κω, παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες και όχι σε χώρα μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής καταγγέλλει ταυτοχρόνως ότι συνιστά έγκλημα κατά της εθνικής μας οικονομίας η εγκατάλειψη υπηρεσιών και υποδομών που εμπλέκονται αμέσως με τον τουρισμό, ο οποίος αποτελεί σημαντικότατη πηγή εσόδων για την χώρα μας και ζητά από τον Υπουργό Μεταφορών την λήψη άμεσων μέτρων και στρατηγικό σχέδιο για την βελτίωση και επέκταση του αεροδρομίου ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως τόσο στις σημερινές όσο και στις μελλοντικές ανάγκες.

Πηγή: Aegean Times

Δεν υπάρχουν σχόλια: