Σάββατο 31 Μαΐου 2008

Αεροπορικό δυστύχημα στην Ονδούρα

Ένα επιβατικό αεροπλάνο από το Σαλβαδόρ ξέφυγε την Παρασκευή από τον ολισθηρό, λόγω της βροχής, διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Τεγκουσιγκάλπα στην Ονδούρα, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας 38, καθώς βρέθηκε σε ένα δρόμο και προσέκρουσε σε αυτοκίνητα και ένα κτίριο.

Το Airbus 320 της αεροπορικής εταιρίας TACAS, που προερχόταν από το Σαν Σαλβαδόρ με 135 επιβάτες και πλήρωμα, έσπασε σε τρία κομμάτια και μετά το ατύχημα, που συνέβη σε συνθήκες πυκνής βροχής και ομίχλης, σημειώθηκε διαρροή καυσίμων.

Το αεροσκάφος είχε κάνει κύκλους πολλές φορές πάνω από το αεροδρόμιο προτού επιχειρήσει να πλησιάσει σε πυκνή ομίχλη, δήλωσε στην τηλεόραση της Ονδούρας ο επιζών Μάριο Καστίγιο. Διένυσε πορεία ζιγκ-ζιγκ πέρα από το διάδρομο, που είχε πλημμυρίσει από τη βροχή εξαιτίας τροπικής καταιγίδας, και προσέκρουσε σε μερικά αυτοκίνητα.

Οι αρχές έκλεισαν το αεροδρόμιο και μετέφεραν τις εμπορικές πτήσεις σε στρατιωτικό αεροδρόμιο, ενώ δεν ανέφεραν τι προκάλεσε το ατύχημα, ωστόσο ο Μπόρις Φερέρα, αξιωματούχος στην αρχή πολιτικής αεροπορίας της Ονδούρας, δήλωσε πως υπήρχε αρκετός χώρος για την προσγείωση του αεροσκάφους.

"Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο διάδρομο και προσπάθησε να φρενάρει αλλά φαίνεται πως η βροχή και η υγρασία το έκαναν να γλιστρήσει", δήλωσε αξιωματούχος ασφαλείας του αεροδρομίου, αυτόπτης μάρτυρας του ατυχήματος.

Η αεροπορική εταιρία TACA ανέφερε σε δήλωσή της πως το αεροσκάφος μετέφερε 124 επιβάτες και 11 μέλη πληρώματος. Τοπικός διευθυντής της TACA δήλωσε νωρίτερα πως στο αεροπλάνο επέβαιναν 142 άνθρωποι.

Πηγή: e-tipos

Δεν υπάρχουν σχόλια: