Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Η ΟΑ έχασε «χρυσή» πτήση στο Λονδίνο

Με αφορμή τις πολλές και αδικαιολόγητες ακυρώσεις δρομολογίων και την αδιαφορία των υπευθύνων της στις συστάσεις και τις προειδοποιήσεις των Αρχών των βρετανικών αεροδρομίων, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές έχασαν το «χρυσό» και περιζήτητο «σλοτ» (χρονοθυρίδα απο-προσγείωσης) της πτήσης 272 στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου. Και το αδικαιολόγητο από την πλευρά των υπευθύνων της ελληνικής εταιρείας είναι ότι άφησαν να χαθεί αυτό το σλοτ χωρίς να το εκμεταλλευτούν εμπορικά.

Μπορούσαν, εάν δεν τους ενδιέφερε, να το πουλήσουν για 12-14 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι η τιμή σήμερα για τα «σλοτ» στα αεροδρόμια της περιοχής του Λονδίνου. Οι ακυρώσεις δρομολογίων της πτήσης 272 ξεπέρασαν το ποσοστό 20% μέσα σε έναν χρόνο και όταν μια εταιρεία ξεπεράσει αυτό το ποσοστό χάνει το αντίστοιχο σλοτ.

Με την απώλεια της πτήσης 272 οι Ολυμπιακές Αερογραμμές χάνουν ένα κομμάτι της μεγάλης αγοράς του Λονδίνου, τη στιγμή που η Aegean Airlines εγκαινίασε δύο πτήσεις την ημέρα στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ στο Λονδίνο.

Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: