Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Πρεμιέρα του Α380 από την Εmirates στο αεροδρόμιο JFK

Οι επιβάτες της Emirates Airline θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία που προσφέρει το ταξίδι με το τελευταίας τεχνολογίας αεροσκάφος Α380, για πρώτη φορά την 1η Αυγούστου, όταν η αεροπορική εταιρεία ξεκινήσει την εμπορική πτήση του πρώτου Α380, με αφετηρία το Ντουμπάι και προορισμό το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Η απευθείας πτήση, συνολικής διάρκειας 14 ωρών θα είναι επίσης η πρώτη εμπορική πτήση του A380 στην αμερικανική ήπειρο.

Η Α.Μ. Σεΐχης Ahmed Βin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και C.E.O. της Emirates Airline και του Ομίλου δήλωσε σχετικά: «Η Αμερική αποτελεί μια γεωγραφική περιοχή-κλειδί στα σχέδια ανάπτυξης των δρομολογών της Emirates. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα καθώς είμαστε η πρώτη αεροπορική εταιρεία που λανσάρει εμπορικές πτήσεις με το αεροσκάφος τύπου Α380 σε αυτή την ήπειρο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι πελάτες της Emirates, που ταξιδεύουν απόκαι προς τη Βόρεια Αμερική, θα χαιρετίσουν τη πρόσθετη ευρυχωρία και χωρητικότητα του A380, καθώς επίσης και τις πολυτελείς υπηρεσίες μας εν πτήσει, οι οποίες θα παράσχουν μια αρίστης ποιότητας ταξιδιωτική εμπειρία, μέχρι πρότινος συνυφασμένη μόνο με τα ιδιωτικά jets.»

Το εσωτερικό του A380 της Emirates και τα εν πτήσει ιδιαίτερα γνωρίσματά του, τα οποία ως τώρα παρέμεναν μυστικό, θα αποκαλυφθούν για πρώτη φορά, όταν η αεροπορική εταιρεία παραλάβει το πρώτο της A380 από τις εγκαταστάσεις της Airbus, στο Αμβούργο, την 28η Ιουλίου.

Με κινητήρες τύπου Engine Alliance GP7200, τα αεροσκάφη Α380 της Emirates μπορούν να διανύσουν απόσταση έως και 12.000 χιλιόμετρα, σε απολυτή επιβατική πληρότητα και να προσφέρουν περισσότερη οικονομία καυσίμων σε αναλογία επιβάτη/ χιλιόμετρο, από τα περισσότερα υβριδικά επιβατικά οχήματα. Επίσης, το A380 είναι πιο αθόρυβο, στο εσωτερικό του αεροσκάφους αλλά και έξω από αυτό, προσφέροντας, δηλαδή, περισσότερη άνεση και λιγότερη όχληση λόγω θορύβου στους επιβάτες.

Η Emirates αναμένει την παραλαβή πέντε αεροσκαφών A380 στο τρέχον οικονομικό έτος, τα οποία θα διαθέτουν 489 θέσεις, 14 στη Πρώτη, 76 στην Επιχειρηματική και 399 στηνΟικονομική κατηγορία, καθώς και δυνατότητα μεταφοράς φορτίου 13 τόνων. Μετά τη Νέα Υόρκη, τα αεροσκάφη είναι προγραμματισμένα να εκτελέσουν τα δρομολόγιατης Emirates, από το Ντουμπάι για το London Heathrow, το Σύδνεϋ και το Ώκλαντ.

H Emirates, ο μεγαλύτερος πελάτης για τα αεροσκάφη A380 superjumbo, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα παραλάβει το πρώτο από τα 58 αεροσκάφη τύπου A380, των οποίων η συνολική αξία, σε τρέχουσες τιμές καταλόγου, ανέρχεται στα 18,8 δισεκατομμύρια δολάρια, την 28η Ιουλίου.

H Emirates, αυτή τη στιγμή, διαθέτει ένα στόλο 116 αεροσκαφών και πετά σε 99 πόλεις, σε περισσότερες από 60 χώρες.

Πηγή: Reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια: