Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Διεθνές Συνέδριο Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας

Ο Τομέας Μετεωρολογίας - Κλιματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρία (ΕΜΤΕ), διοργάνωσαν το 9ο Συνέδριο Μετεωρολογίας - Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας, από 28 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2008, στο Αμφιθέατρο «Β. Κυριαζόπουλος» του Μετεωροσκοπείου του Α.Π.Θ.

Η Επίσημη Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου έγινε την Τετάρτη 28 Μαΐου 2008, στην Αίθουσα Τελετών του κτηρίου Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή».

Το συνέδριο απευθυνόταν σε μετεωρολόγους, κλιματολόγους, και άλλους ειδικούς επιστήμονες από διάφορες χώρες, οι οποίοι ασχολούνται με την έρευνα σε θέματα των επιστημών της Γης και της Ατμόσφαιρας.

Στόχος του Συνεδρίου ήταν να ενημερώσει την επιστημονική κοινότητα, τους αρμόδιους φορείς αλλά και τους νέους ερευνητές για τις πρόσφατες εξελίξεις σε θέματα των επιστημών της Ατμόσφαιρας. Επίσης, να αναδείξει τη σημασία των νέων μεθοδολογιών που εφαρμόζονται στη Μετεωρολογία, στην Κλιματολογία και στη Φυσική της Ατμόσφαιρας και την ανάγκη της διεπιστημονικής συνεργασίας για μια πιο ολοκληρωμένη μελέτη του καιρού και του κλίματος.

Δόθηκε έμφαση σε επιστημονικά θέματα αιχμής όπως η κλιματική αλλαγή, η ποιότητα του αέρα και οι μελλοντικές εκτιμήσεις για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Τέλος, η οργάνωση ήταν καλή και η συμμετοχή ικανοποιητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: