Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Ξέμεινε από αεροπλάνα η ΟΑ

Σε πέντε ακυρώσεις πτήσεων και στη μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» οδήγησε για άλλη μία φορά, χθες, η έλλειψη αεροσκαφών και πληρωμάτων στην εταιρεία.

Συγκεκριμένα, από χθες το πρωί έως το απόγευμα είχαν ακυρωθεί οι πτήσεις για Θεσσαλονίκη, Κωνσταντινούπολη, Βρυξέλλες και Νάξο, ενώ η απογευματινή πτήση για Ρώμη προγραμματιζόταν να φύγει με περίπου έξι ώρες καθυστέρηση με ναυλωμένο από την Alitalia αεροσκάφος.

Ολες οι πτήσεις πλην της Νάξου, η οποία δεν έγινε εξαιτίας μη παρουσίας του κυβερνήτη (και οι 35 επιβάτες της αποζημιώθηκαν με 250 ευρώ ο καθένας), ακυρώθηκαν εξαιτίας έλλειψης αεροσκαφών, καθώς χθες τρία από τα 37 αεροπλάνα του ήδη συρρικνωμένου στόλου της εταιρείας εμφάνισαν βλάβες και έπρεπε να οδηγηθούν στο υπόστεγο για επισκευή.

Στην τεχνική βάση, όμως, βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες ακόμα δύο αεροσκάφη, στα οποία γίνεται η προγραμματισμένη ετήσια συντήρηση, με αποτέλεσμα ουσιαστικά η εταιρεία να μείνει χθες με 32 αεροσκάφη (την ίδια περίοδο πέρυσι επιχειρούσε με δέκα περισσότερα).

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο Boeing 737-400 επρόκειτο να ενταχθούν στον στόλο στα μέσα Μαϊου και στα μέσα Ιουνίου αντίστοιχα. Ωστόσο, κανένα από τα δύο δεν έφτασε στην Αθήνα. Σύμφωνα με τη διοίκηση, το ένα αναμένεται από μέρα σε μέρα, ενώ το δεύτερο θα καθυστερήσει έναν μήνα και θα φτάσει στο τέλος Ιουλίου. Στις 15 Ιουλίου αναμένεται και το τρίτο αεροπλάνο Boeing 737-300.

To γεγονός ότι έως τώρα δεν έχει φτάσει κανένα από τα αεροσκάφη έχει εξοργίσει τους εργαζομένους, οι οποίοι ανησυχούν ότι δεν θα λείψουν και φέτος οι ενοικιάσεις αεροπλάνων και πληρωμάτων της τελευταίας στιγμής.

Προσθέτουν μάλιστα ότι πριν από λίγο καιρό ήταν στην Αθήνα αεροπλάνο της ιταλικής εταιρείας «Futura», ενώ για το τριήμερο από σήμερα έως και την Παρασκευή αναμενόταν αεροσκάφος και πλήρωμα από την εταιρεία Comet.

Από την πλευρά τους, πηγές της διοίκησης, η οποία έχει ξεκαθαρίσει στο παρελθόν ότι φέτος δεν θα υπάρξουν τέτοια κρούσματα, σημειώνουν ότι ακόμα και αν είχαν έρθει τα αεροσκάφη που αναμένονται, τα προβλήματα δεν θα ήταν μικρότερα, καθώς θα ήταν περισσότερα τα δρομολόγια που θα είχαν προγραμματιστεί. Εκτιμούν, πάντως, ότι από σήμερα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί, καθώς θα έχουν ήδη επισκευαστεί τα δύο από τα τρία αεροπλάνα που παρουσίασαν τεχνική βλάβη.

Πηγή: ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: